Tanksapka zár – kulcs

A múltat nem lehet visszahozni, de a régi időkből, a nyolcvanas, kilencvenes évekből, a mai napig is van használtban olyan gépjármű, aminek a tankolásnál a kulcsot hátra kellett vinni, mert csak azzal lehetett kinyitni az üzemanyagtartály zárófedelét.

Ez jó is volt tulajdonképpen, mert nem tudták az üzemanyagot leszívni az autóból, illetve a tulaj ugyanazzal a kulccsal nyitotta/zárta ezt a zárat, mint az ajtózárat, illetve az autó is ezzel a kulccsal indult. Mára ezek a zárak, tanksapkák már teljesen kimentek a divatból, megszűntek. Ma már amikor a távirányítóval kinyitjuk a központi zárat, úgy automatikusan nyílik minden, tehát csak hátra kell menni, esetleg kívülről megnyomni az üzemanyag tartály ajtaját, és kinyitni a tanksapka fedelet.

Ez mind szép és jó. De mi van azokkal a régi autókkal, amelyek tanksapkája még mindig zárral működik? Erre mi vagyunk a megoldás. Akinek pl. Zsigulija, régi Skodája, Wartburgja, Golf I-II autója van, és már nehezen tudja nyitni a kulccsal a tanksapka fedelet, az ne feszegesse, hozza be hozzánk a kulccsal együtt! Mi megnézzük, hogy ki tudjuk-e tisztítani, vagy alkatrészt cserélni benne, esetleg egy új kulcsot gyártani hozzá. Nem feltétlen kell mindig kidobni a régi dolgokat! Jöjjön el hozzánk ha ilyen problémája van, mi megpróbálunk segíteni ebben is!