PARTNEREINK

Audi Hungaria Motor Kft – Győr

audi-hungaria-kftAz Audi Hungaria Motor Kft. a német Audi AG 100%-os magyarországi leányvállalata, a világ legnagyobb motorgyára. 1993-ban alapították meg 100 millió euró törzstőkével. A vállalat irányítását 5 ügyvezető igazgatóval a felügyelőbizottság és a közgyűlés látja el. Tevékenységi köre motorok és motorkomponensek, illetve gépjárműgyártás a kapcsolódó szerszámgyártással, amelyet több mint tízezer munkatárssal lát el (2013 óta). A bedolgozó vállalkozásokban dolgozók száma további 10 000-es nagyságú. A vállalat új motorgeneráció gyártását kezdte meg. Az Audi eddigi beruházásainak mértéke Győrben meghaladta a 4 milliárd eurót, amellyel az Audi az egyik legnagyobb külföldi befektető Magyarországon.

Ford Közép-és Kelet Európai Kft.

fordA Ford Motor Company 1990-ben alapította meg Magyarországon a Ford Hungária Kft-t, amely egy névváltást követően Ford Közép- és Kelet-Európai Kft. néven jelenleg is működik. Ez a vállalat végzi a Ford-gépjárművek értékesítését, marketingmunkáját valamint az értékesítést követő szolgáltatásokat márkakereskedői hálózatán keresztül Magyarországon és az úgynevezett európai Direkt Értékesítési Piacokon (EDM). 1991 júliusában kezdődött meg a termelés a fehérvári Ford Alba gyárban. Hazánkban jelenleg az új Ka, Fiesta, Fusion, Focus, Focus CC, C-Max, Kuga, Mondeo, S-Max és Galaxy, valamint haszongépjárművek hasonlóan széles választéka kapható.

A piac élénkülésének, a megújult termékpalettánknak, és az idén bevezetett új Focus-nak, Mondeo-nak és a megújult haszonjármű palettának köszönhetően a Fordnak is sikerült növelnie hazai értékesítéseit. Az autógyártó az év első 10 hónapjában 9735 db új autót értékesített hazánkban, ami 12,2%-os piaci részesedét jelent, azaz minden nyolcadik újautó vásárló a Ford márka mellett döntött.

A 2015-ös év első 10 hónapját tekintve havi átlagos magyarországi értékesítésük megközelíti az 1000 darabot, 4 hónapban, köztük októberben is még ennél is biztatóbbak az eredmények, ezekben a hónapokban egyaránt közel 1100 darab új Ford-ot regisztráltak Magyarországon.

Négy új szalont nyit a Ford Magyarországon az idén, 2016-ban, folytatva márkakereskedői hálózatának bővítését, amelyet megalapoz, hogy 2015-ben ismét piacvezető márka tudott maradni.