Gyári távirányítós autókulcs

A gyári távirányítós kulcs az az autókulcs, amit új korában az autóhoz a gyár programozott fel, és azzal adta át az autót. Ilyen kulcsból nem minden esetben adnak két darabot, van, hogy a “pótkulcs” egy kevesebb tudással bíró tartalékkulcs.

A gyári távirányítós kulcs fő funkciója az ajtók nyitása / zárása, és az autó indítása. A zárakat nyithatja mindet központilag, ilyenkor az összes ajtó zárja kireteszel, így bármelyik ajtó kilincsnyitásra nyitható.  Autó távirányító függő, hogy ha több gomb található a kulcson, melyiknek mi a funkciója. Lehet külön gomb a nyitás - zárás, és egy gomb külön a csomagtartóé. Sok esetben az autó indító része (immobiliezer) külön működik a távirányítótól. Ez azt jelenti, hogy lehet a távirányítóval gond, nem működik a nyitás / zárás, de attól még indul az autó.

A legtöbb esetben a Kulcskirály zárszaküzlet a gyári távirányítót tudja javítani, vagy ha nem javítható a kulcs, tudjuk azt pótolni. Nem szükséges minden esetben tartalék kulcsnak távirányítós kulcsot választani, a nyomógombos kulcs akkor is feltanítható az autónak, ha jelenleg csak sima indítókulcs van hozzá.

A Kulcskirály autókulcsokkal foglalkozó részlege vállalja a gyári távirányítós kulcsok másolását, pótlását, javítását, vagy kulcsház cseréjét!

Gyári távirányítós kulcsokat folyamatosan tartunk raktáron, így a pontos típus és gyártási év ismeretében árat és elkészítési időt is tudunk mondani. A legtöbb kulcskészítés gyorsan és lényegesen olcsóbban történik, mint a márkaképviseleteknél.

Egy gyári nyomógombos kulcs, autó típus függvényében változhat külsőleg. A C Corsa kulcsa például nem bicska forma, míg a D Corsa autókulcs már bicskakulcs. Az Opeleknél még lehet két- vagy három nyomógombos is a kulcs, attól függően, hogy gyárilag milyet adtak az autóhoz.

A Ford nyomógombos kulcsokat régebbi Focus esetében sokszor kérik tőlünk bicska kivitelben. Ezt mi nem javasoljuk, mert elég hamar törnek, jobb és erősebb a gyárilag kialakított Ford autókulcs.

Régebbi autókhoz a gyár még nem készített sem bicskakulcsot, sem távirányítós kulcsot. Sok ilyen autó van, pl. régi Mazda MX5, vagy Suzuki Swift, Volkswagen Golf 3, stb. Ezek jellemzően 1995 és 1998 között gyártott autók, immobiliezeres kulccsal szerelt autókhoz nagyon extrának számított a távos kulcs.

Ahogy kialakultak az újabb autók és a hozzájuk tartozó elektronikák, sokan szeretnék a régi autókulcsot kicsit modernebbé tenni. Ilyen autókhoz kínálnak többnyire a kínaiak olcsó és esztétikus megoldást, az utólagosan szerelt különböző távirányítót. A lényeg, hogy a kulcs szép, a csomag tartalmaz központi zár mozgató motort, és egy vevőegységet, ami veszi a távirányító jelét. Fontos, hogy a régi kulcsból a pengét át kell szerelni, vagy másolni, illetve a kulcs fejéből a chipet is át kell szerelni.

Külön kiemelnénk, hogy mi nem foglalkozunk utólagos riasztó szereléssel, javítással, átrakással, stb. Szóval semmiben nem tudunk segíteni, amiben valamilyen kínai riasztó van szerelve. Csak kulcsokkal és azok programozásával, másolásával foglalkozunk!

Az utólagosan beépített riasztókat és távirányítókat különböző autóvillamossági cégek szerelik. Ilyen típusú panaszokkal érdemes hozzájuk fordulni!