Kulcsházcsere otthon

Csak abban az esetben végezzünk otthon kulcsházjavítást, vagy kulcsház cserét, ha van olyan tartalék kulcs az autóhoz, amivel el tudjuk indítani!

Autónk kulcsai a használat során olykor gyorsabban öregednek, mint maga az autó. Teljesen természetes mozdulat, amikor betesszük a gyújtáskapcsolóba a kulcsot, elfordítjuk, az pedig teszi a dolgát. Autókulcs típus függő, hogy mikor alakul ki probléma, van, ahol pár év után jelentkeznek a gondok, van, ahol csak 15 év után kezd a kulcs elfáradni.

Mivel sokan költséghatékonyan szeretnék ezt a problémát megoldani, sokszor saját maguk próbálják megoldani az elfáradt autókulcs burkolatának a cseréjét. Ezzel nincs is semmi gond, mivel a saját eszközeinkkel azt csinálunk, amit akarunk.

Amivel azonban érdemes tisztában lenni, ha otthon mi magunk végezzük el a kulcsház cserét, hogy rejt némi veszélyt a művelet. Hiába vesszük meg a kulcsot olcsón, többnyire Kínából, azzal még nem értünk el semmit.

Pár gyakori eset, amivel nap mint nap találkozunk:

  • Szétszedjük a régi kulcsot, szétszedjük az új kulcsházat, majd miután mindent összeraktunk és úgy gondoljuk már készen vagyunk, kipróbáljuk a kulcsot. Itt a következők szoktak történni. Nem nyit/zár, nem működik a távirányító. Ez is többfajta hibalehetőséget rejt magában. Vagy fordítva tettük vissza az elemet, vagy az elemtartó nem érintkezik az elemmel, illetve az elektronikával. Újra lehet szétszedni mindent.
  • Nyit/zár a távirányító, örül az ember, de nem indít! A kulcs indításra szolgáló transzponder nem lett átszerelve, ezért nem érzékeli az autó, vagy szétszedés során amikor a csavarhúzót befeszítettük (mert a YouTubeon ezt láttuk) letörtünk egy pici ellenállást, és máris megszakad az áramkör.
  • Szétszedtük a régi kulcsot, majd, amikor az új kulcsházat is szétszedjük, akkor bizonyosodunk meg arról, hogy a kulcsszár nem rakható át. Ha minden stimmel, a szerelést követően mehetünk egy kulcsmásolóhoz, aki lemásolja a kulcsot.
  • Szétszedjük a régi kulcsot, és amikor a kis üveg transzpondert szereljük át, a csavarhúzóval megnyomva is reccsenés hallatszik. A további feszítés után, gyakorlatilag teljesen összetörjük a chipet, így miután elkészültünk a kulcsjavítással, nem indul az autó. Szerencsésebb esetben van tartalék kulcs, így felkeresünk egy olyan autókulcsos helyet, ahol tudják a kis üveg chipet pótolni. A Kulcskirály ilyen hely!

És még nagyon sokféle eset van, amikor otthon, saját felelősségre, az internet segítségével akarunk magunk megoldani valamit, amit szakemberre kellene bízni.

Amit a Kulcskirály nyújtani tud kulcsházcsere esetében, hogy szétszedjük a kulcsot és összerakjuk az új kulcsházba, méghozzá garancia mellett! Nálunk biztosan indulni fog az autó, különben saját költségen vállaljuk az új, komplett kulcs elkészítését!

Több évtizedes rutinunk és tapasztalatunk van abban, melyik kulcsház, hogyan, milyen trükkel szedhető szét. Pontosan tudjuk azokat a fogásokat, hogyan kell szétszedni egy kulcsot, hogy ne törjünk el semmit, hogyan lehet a legbiztonságosabban elvégezni egy kulcsház cserét.

A Kulcskirály helyben le is másolja a kulcs pengét, amikor erre szükség van, a másolást árát is tartalmazza a kulcsház csere díja! Minden esetben ellenőrzött kulcsot adunk át, a kulcsokat bevizsgáljuk, hogy megfelelő jelerősséget ad-e ki.

Ha elem gyengeséget tapasztalunk, többféle elem közül a hozzá valót fogjuk az autókulcsba tenni.

Előfordul egy pár autókulcs esetében, hogy a kulcsház csere után a kulcsot újra hangolni kell az autóval. Kollégánk ezt is elvégzi, ráadásul, ha nálunk rendelik meg a kulcsház cserét, ennek a hangolása díjtalan!

Profi kulcsház csere a KULCSKIRÁLY-ban!

Telefon: 06-70-679-6363 vagy 06-1-312-2064