Autókulcs ár meghatározó

Nem tudjuk pontosan, hogy a magyar emberek általában más szakterületeken is csodálkoznak, alkudoznak-e az árakon, vagy csak minket tisztelnek meg azzal, hogy „Úristen! 35.000 Ft egy Ford kulcsmásolás!”

Először is, mi kötött, fix árakon dolgozunk, alkunak helye nincs! Csak, hogy tisztán lásson az ügyfél, ahhoz, hogy minket megtaláljanak az interneten, hirdetményekben, vagy bármilyen más forrásból, ahhoz a Kulcskirálynak nagyon sok pénzt ki kell fizetni, és rengeteg irományt kell alkotni, mint pl. e mostanit is.

Másodszor, mint mindenkinek, nekünk is vannak kiadásaink, költségeink, stb. Harmadszor, a kulcsmásoló gépeink, amelyekkel a kulcsokat másoljuk, a legolcsóbb is 600.000 Ft, a legdrágább pedig 4 millió forintba kerül. Ezeket meg kell vásárolni, rendszeresen szervizelni kell. Egy kulcsszár-marófej 10.000 Ft-nál kezdődik, ami tíz kulcsmásolás után megy a kukába. Ezt csak azért írtuk le, hogy nagyjából lássák, milyen költségekkel jár egy 35.000 Ft-ba kerülő autókulcs másolás. Viszont azt meg mi nem értjük, hogy ha vesz valaki 3 millió forintért egy egykulcsos Fordot, és egy 35.000 Ft-os pótkulcsra sajnálja a pénzt. Nem mondanánk erről véleményt, de a zárszerviz partnerünk és üzlettársunk is hasonló véleménnyel van, mikor megveszik a 15 millió forintos lakást, kifestenek, kicsempéznek, ráköltenek még 5 milliót, aztán, mikor az ajtózárbetét cserére lenne szükség, akkor „Úristen! 40.000 Ft a zárbetét csere!”

Persze, biztos, hogy van más megoldás is a piacon. Csak éppen nem biztos, hogy az a jó megoldás, amikor egy rozoga autóból kiszáll egy szakadt ember, és odaadjuk neki a kulcsunkat, majd egy fél nap múlva visszahozza egy másikkal együtt, majd elkér 28.000 Ft-ot.

Illetve a márkaszervizbe is be lehet vinni a kulcsokat másoltatni, a mi árainknak a háromszorosáért meg is fog érkezni, kb. 3 hét eltelte után.