KULCSMÁSOLÓ GÉPEINK – AUTÓKULCSOK MÁSOLÁSA

Silca Bravo Professional kulcsmásoló gép

bravo-professionalEz a professzionális kulcsmásoló gép 3 éve került a Kulcskirály üzletbe, amellyel egy régebbi Silca gépet selejteztünk le. A gépet újonnan vásároltuk. A Silca gépek pontossága és nagy teherbírása miatt döntöttünk emellett a típus mellett. A gép alkalmas a fogazott kulcsok másolására, autókulcsok másolására, bútor-kulcsok másolására, speciális tűkulcs készítésére.

A Bravo Professional négyállású satuja alkalmas a pici, nehezen beilleszthető kulcsok másolására is. A marótárcsa sebessége, és vágási éle minimális erőkifejtést igényel. A sorja elvezetése sokkal jobban van megoldva, mint bármely más gép esetében. Az új lámpatechnológiának köszönhetően, a minta-kulcs és a nyerskulcs is tökéletes fényben van. Így minden körülmények között látszódik az, amit csinálunk, amit más kulcsmásoló-gép gyártó nem tud megoldani.

A kulcsszorító satu könnyedén, egy mozdulattal állítható, rugósan illeszkedik a helyére. Hogy melyik kulcsot, melyik állásban kell másolni, azt minden esetben a szakember dönti el. Sokszor ezen múlik a kulcs pontossága. Egy rosszul beállított géppel ugyanis nem lehet jó kulcsot készíteni.

A gép tapogatója edzett acélból készült, amelyet állítani nagyon ritkán kell, 3-4 évente csupán csak 1-2 századot.

Évente több tízezer kulcsot  másolunk, amit mindig gyorsan és pontosan végzünk. A hibás kulcsokat sokszor a silány minőségű másolatok okozzák. Amikor már egy nem tökéletes állapotban lévő kulcsról készítünk másolatot, az sajnos további hibás működéshez fog vezetni.

Autó- és motor kulcsokat, illetve tanksapka kulcsokat is gyakran ezen a gépen másolunk. 

Autókulcs másolás, pontfuratos Silca Matrix kulcsmásoló gépen

silca-matrixA mai autók többsége bicskakulccsal rendelkezik, aminek a szárát, vagy tollát ugyanúgy le kell másolni. Ezek a szárak nem furatokkal vannak ellátva, mint a lakás kulcsok, hanem egy folytonos, ún. kígyó-marás található benne. Ezt a járatot szintén ezzel a Silca Matrix géppel hozzuk létre.

Lehetőség van a Kulcskirályban arra is, hogy ha az ügyfél már megvette a saját új bicskakulcs házát, amiben a penge még gyári, hogy azt, mi kedvező áron lemásoljuk. El szoktuk azonban mondani, hogy ezeknek az utángyártott, kínai kulcsházaknak a pengéi gyakran pontatlanok, hibásak. Így a nyersanyagra nem áll módunkban garanciát biztosítani. Ellenben a munkánkra, mindig vállaljuk a garanciát.

Az autókulcsok között külön figyelmet érdemelnek a Ford típusú kulcsok, amelyeknek a hengeres formája megkülönböztethető az összes többi autókulcstól. Ezek másolásához egy speciális adapterre van szükség, ami a kulcsnak a vágási kódját először kiolvassa, majd ezen kódok alapján a maróval kimarjuk a vágást. Ebben az esetben nem másolásról beszélünk, hanem kulcskészítés történik. Ezeket a kulcsokat is ezen a Silca Matrix gépen készítjük.

Ezen gépen gyakorlatilag az összes ismert autókulcs márkának a pengéit lehet másolni.

Kis számban ugyan, de előfordulnak bizonyos cső-kulcsok, amelyeknek a formája egy csipkézett szélű. teljesen kör alakú kulcs. Ezek a kulcsok gyakran lakatokat vagy postaláda zárakat nyitnak. Ezekhez a kulcsokhoz is külön adapter tartozik, mind a minta-kulcshoz, mind pedig a nyerskulcs megmunkálásához.

Ezen a gépen is két, párhuzamos satu található egymás mellett. Az egyikbe a mintakulcsot helyezzük bele, a másikba a nyerskulcsot. Az egyik legfontosabb dolog a kulcsmásolásnál a gép pontos beállítása. Ez a gép is századmilliméter pontossággal dolgozik. Függőleges állásban a tapogató letapogatja a minta-kulcs furatait, a mellette lévő, magas fordulaton forgó maróhegy, pedig egy ugyanolyan mélységű és szélességű krátert – vagy furatot - készít a kulcsba, mint amilyennel az eredeti kulcs rendelkezik.

Ezt a folyamatot egy kulcsnál kétszer kell elvégezni, ugyanis ezeken a kulcsokon, mindkét oldalon vannak furatok. Így a kulcsot bármelyik oldalával is helyezzük be a zárba, biztosan működni fog. Miután a géppel elkészítettük a kulcsot, a satuból kivéve, egy vékony, tűreszelővel a nagy sorjákat eltávolítjuk, majd egy drótkoronggal megcsiszoljuk a kulcsot. Ezáltal minden sorja eltűnik a kulcsról. A kulcs másolása a saját garancia jelünk beütésével fejeződik be.

A Kulcskirályban minden lemásolt kulcsba saját garancia jelet ütünk, ezzel is szeretnénk bizalmat kelteni az ügyfeleinkben, egyrészről, hogy mi nem fogjuk letagadni a munkánkat, másrészről, hogy be tudjuk azonosítani, hogy biztosan nálunk készült a kulcs másolat.

A Silca Mátrix pontfuratos kulcsmásoló gép vásárlásánál is, a célunk az volt, hogy nagy mennyiségű, pontos kulcsmásolatokat tudjunk vele készíteni.

A Silca Matrix gépből jelenleg két gép dolgozik párhuzamosan a Kulcskirályban, a megnövekedett igények gyors és pontos kiszolgálása végett.

Míg az egyik gép folyamatosan tudja készíteni nagy mennyiségben, a hagyományos, pontfuratos kulcsokat, addig a másik gépen gyakrabban cserélünk marót vagy kulcsbefogó szánt, az autókulcsok gyors és pontos másolásának érdekében. Erre azért van szükség, mert egy autókulcs másolásnál más méretű tapogatót és marót használunk.

Silca Futura kulcskészítő gép

silca-futura-kulcsmasolasA gép mérete és tömege kompakt, így akár könnyedén hordozható.

Nem ideális nagy mennyiségű kulcsok sorozat-gyártására, arra más gép való.

A Futura képes kód alapján elkészíteni az élén fogazott kulcsokat, vagy a lapon mart, pontfuratos kulcsokat.

Kiváló eszköz a kopott autókulcsok helyett, gyári méretű kulcsok elkészítésére, ajtózár- vagy gyújtáskapcsoló alapján.

A Futura gépbe egy mini számítógép van integrálva, amely képes folyamatosan kommunikálni wifi vagy kábel segítségével a hozzá rendelt tab-bal. A tab egy olyan eszköze a gépnek, ami a kiszolgáló kezelőfelülete. A tabon van a Silca Futura applikáció, ami tartalmazza az összes kulcs vágási kódját. A tabon tudjuk kiválasztani az összes olyan funkciót, amivel a Futura géppel dolgozni tudunk.

A különböző kulcsokhoz többféle befogó adaptert és marót használ a gép.

A teljes kulcskészítés fázis könnyedén lekövethető, a gép, a kulcskészítés állapotát különböző fényekkel jelzi.

Tapogatójának köszönhetően, hozott kulcsnak is meg lehet állapítani a méreteit, nem kell külön méregetni azt.

2016 év végétől már csak a Futura Pro-t lehet kapni, amely az elődnek egy továbbfejlesztett változata, mely gyorsabb, de még mindig nem tömeggyártásra készült.