Autókulcs másolás Budapest

Budapesten autókulcs készítés, márka függetlenül

A Kulcskirály autókulcsokkal évtizedet óta foglalkozik, fejlesztéseinknek köszönhetően Budapesten a legtöbb autótípushoz már tudunk biztosítani autókulcs-másolást. Kevés belvárosi kulcsmásoló üzlet foglalkozik professzionális szinten autókulcs készítéssel, de ez nálunk nem lehetetlen.

A legtöbb autókulcs másolható, és jóval kedvezőbb áron, mint a márkaképviseletek árai. Sokan nem tudják, hogy a szakszervizek hatalmas profittal készítenek tíz évnél is öregebb autókhoz kulcsokat. Ezt nálunk, a Kulcskirályban töredék áron meg tudják oldani!

Budapesten a legjobb helyen, a Kulcskirályt keresse autókulcs témában!

Telefon: 06-70-679-6363

Cím: 1065 Budapest, Bajcsy-Zs. út 63.

Autókulcs fajták és másolásai

Kétfajta autókulcstípust különböztetünk meg. Léteznek a normál autókulcsok, ide tartoznak a régebbi autókulcsok is, illetve az immobilizeres, vagy más néven chipes autókulcsok.

A régebbi kulcsoknak a másolása nem különbözik a normál cilinderes kulcsmásolástól, legfeljebb annyiban, hogy ezek a kulcsok párhuzamosan, mind a két felükön bevágással rendelkeznek. Ezeket az autókulcsokat egy egyszerű cilinderes kulcsmásoló gépen le lehet másolni.

Mivel ezek a kulcsok általában több mint 15-20 évesek, már annyira kopottak, hogy egy kis pontatlanság is belefér a másolásba, ám biztosan nyitni és indítani fog.

Régebbi autótípusok kulcsmásolása

A kulcsok, ahogy öregszenek sajnos vékonyodnak is, így gyakran előfordul, hogy eltörnek. Amennyiben sikerül a beletört részt kivenni a zárból, vagy gyújtáskapcsolóból, a két fél pontos összeillesztésével lehet készíteni egy új másolatot. Ezt a műveletet a Kulcskirályban gyakran végezzük el. Ez egyformán igaz a gépkocsi kulcsokra is és a motorkerékpár kulcsokra is. A leggyakoribb régi típusú autómárkák kulcsai közé tartoznak a Suzuki, Opel, Volkswagen, Volvo, Saab, Dacia, Citroen, Peugeot, Toyota, Kia, Honda típusok kulcsai.

Ezek a kulcsok mind az ajtót nyitják, mind az autót indítják. Mivel ezek a kulcsok jóval nagyobb igénybevételnek vannak/voltak kitéve, sajnos hamarabb is mennek/mentek tönkre.

Immobilizeres kulcsok másolása

Napjainkban minden gyártó cég ilyen elektronikus indításgátlót helyez el a kulcsokban. Ezek másolása során nem elegendő magát a kulcsot mechanikusan egy másológépen lemásolni, hanem a kulcsba helyezett chipet is ki kell olvasni, és egy másik chipre rá kell tanítani. A chipet az új kulcsba be kell helyezni, és ha minden jól sikerült, akkor az autó indulni fog a másolt kulccsal. Ilyen immobilizeres kulccsal rendelkezik pl. egy egyszerűbb, 2000-es évjáratú Suzuki vagy egy régebbi Toyota, Opel, stb.

A mai kor autóinál viszont már nem elég csak magát a kulcsot „chipezni”, az autót is rá kell tanítani az új chipre. Ebből adódóan a hagyományos kulcsmásolás mellett már szükség van egy laptopra, és a megfelelő kommunikációs kábelre, hogy az autóval tudjunk kommunikálni. Miután lemásoltuk a kulcsot és átmásoltuk a chipet, az autón meg kell keresni azt a helyet, ahol a kommunikációs kábelt rá tudjuk csatlakoztatni a gépjárműre és egyben a laptopra is, így szükséges a megfelelő szoftver is. A program és a kábel autótípusonként változik. Miután az autót rátanítottuk az új kulcsra, akkor lehet a kulcsmásolást befejezettnek tekinteni. Egy ilyen művelet általában 30-60 percet vesz igénybe. Fontos kihangsúlyozni, hogy a modernebb autók esetében csak az autóval együtt lehet a kulcsmásolást elvégezni.

A legújabb autók kulcsainak már köze sincs a régi kulcs fogalmához. Egy mini számítógép az egész szerkezet, ami az autó adatait hordozza. Mint egy USB csatlakozót csak bedugjuk, és az autót a Start/Stop rendszerrel elindítjuk, vagy ha kell, leállítjuk. Ilyen „kártya-kulcsokat” is lehet másoltatni, az áruk körülbelül 60 és 100 ezer forint között mozog. Szintén a kulcson helyezkedik el az elektronikus központi zár, a csomagtér nyitó, és természetesen még egyéb funkciók is lehetnek rajta, a felszereltségtől függően.

Keyless go-s autókulcs készítés Budapesten, a Kulcskirály-ban! Például a Toyota Prius kulcsok olyanok, hogy nem kell elővenni a zsebből, elég, ha érzékeli az autó, hogy nálunk van, és máris tudjuk indítani. A Kulcskirály bármilyen újabb Toyotához tud ilyen érintős vagy nyomógombos kulcsot másolni. Fontos, hogy a rendelés során látnunk kell azt a kulcsot, amivel rendelkezik az autó.

Renault kártyákat Budapesten szintén a Kulcskirályban tudnak a legjobb áron másoltatni. Renault Mégane háromgombos kártya, több mint ötven darab van raktáron, nagyon sokat készítünk belőle. A legújabb SmartPro programozóval nem több mint 10 perc alatt elkészül a kártya!

Budapesten a legjobb helyen, a Kulcskirályt keresse autókulcs témában!

Budapest VI., Bajcsy-Zsilinszky út 63.

Telefon: 06-70-679-6363 és 06-1-312-2064