LEXUS KULCSMÁSOLÁS

Lexus GS autókulcs-másolás

lexus-gs-kulcsmasolasA Lexus GS egy közép-méretű luxusautó, amelyet a Lexus gyárt, amely a Toyota gyár luxusautókért felelős részlege. A Lexus GS már 1991-ben bemutatkozott Toyota Aristo néven Japánban, ám a Lexus néven forgalomba került modellek csak 1993-tól vannak a piacon. Napjainkban a Lexus a negyedik generációját gyártja a GS modelleknek.

Az 1995 előtt készült Lexus GS autók kulcsait, amelyek fogazottak, a Silca Bravo Professional kulcsmásoló gépen, amelyek pedig kígyómarásos mintájúak, azokat a Silca Matrix kulcsmásoló gépen másoljuk le. Ezeknek a Lexus GS slusszkulcsoknak a másolásához nem szükséges az autó jelenléte, mert ezekben a kulcsokban még nem volt beépített immobilizer.

A modernebb, már chippel rendelkező Lexus GS autókulcsokat is képesek vagyunk lemásolni, annyi különbséggel, hogy valószínűleg szükséges hozzá maga az autó is, mivel az immobilizert rá kell tanítani az új kulcsra, amennyiben működtetni szeretnénk vele az autót.

Lexus IS indítókulcs-másolás

lexus-is-kulcsmasolasA Lexus IS-t 1998 óta gyártja a Lexus, mint kompakt méretű luxusautót.

A Lexus IS elérkezett harmadik generációjához, miközben megjelenésében a megszokottól nagyobb mértékben rugaszkodik el felmenőitől és történelmében először hibrid hajtásláncot is kap. A különleges modell dinamikus formáit és minőségi belterét tette közzé a Genfi Autószalonon.

A mai kor autóinál, pl. a Lexus IS-nél sem elég csak magát a kulcsot lemásolni és „chippezni”, az autót is rá kell tanítani az új chipre, a kulcsmásolás folyamatként. Ebből adódóan a hagyományos kulcsmásolás mellett már szükség van egy laptopra, és a megfelelő kommunikációs kábelre, hogy az autóval tudjunk kommunikálni. Miután lemásoltuk a kulcsot és átmásoltuk a chippet, az autón meg kell keresni azt a helyet, ahol a kommunikációs kábelt rá tudjuk csatlakoztatni a gépjárműre és egyben a laptopra is, így kell a megfelelő software is. A program és a kábel is autótípusonként változik. Miután az autót rátanítottuk az új kulcsra, akkor lehet a Lexis IS kulcsmásolását befejezettnek tekinteni. Egy ilyen művelet általában 30-60 percet vesz igénybe. Fontos kihangsúlyozni, hogy a modernebb autók, mint a Lexus IS esetében, többnyire csak az autó jelenléte mellett lehet az autókulcs-másolást elvégezni.

Lexus RX slusszkulcs-másolás

lexus-rx-kulcsmasolasA Lexus RX egy közép-méretű luxus crossover SUV, melyet 1998 óta gyárt a Lexus. Ebben az SUV-ben is a bőséges helykínálat, valamint a szilárd felépítmény és az áramvonalas stílus a fő vonzerő.

Mivel a Lexus RX megfelel mind a modern technikának, mind a biztonsági követelményeknek, így a gyújtáskapcsoló kulcsai, azaz a slusszkulcsok, micro chip-pel vannak ellátva. Üzletünkben vállaljuk ennek az autókulcsnak a másolását, chip tanítását. Az autóra valószínűleg szükség lesz a kulcsmásoláshoz az immobilizer miatt.

Lexus Smart és Keyless Go kulcs rendszerek

Az újabb típusú Lexus autók esetében már nem normál, mechanikus kulccsal indul a jármű. Az autóban Start/Stop gomb van. Elegendő, hogy a kulcs az utastérben legyen és az indítást engedélyezi. Ezeket a kulcsokat gyári minőségben be tudjuk szerezni. Bár nem túl olcsó, de még így is a márkakereskedés árának kb. a feléről beszélünk. A programozást viszont 15-20 perc alatt el lehet végezni minden modell esetében.

Fontos továbbá megemlíteni, hogy programozás során minden esetben szükséges egy működő kulcs jelenléte. Az új kulcs betanítása működő kulcs nélkül nem megoldható.

Létezik hozzá olyan programozó eszköz, amivel elvileg meg lehet oldani akkor is a programozást, ha már minden kulcs elveszett, de ez egyelőre ez még kísérleti stádiumban van.

Az összes kulcs elvesztése esetén csak komplett immo rendszer cserével lehet az autót újra működőképes állapotba hozni, de ez igen költséges.

Mindenkinek javasoljuk, hogy amíg van egy működő kulcsa csináltasson róla másolatot.

Lexus kulcsmásolás folyamata

A normál, még nem proxy rendszeres kulcsokat azonnal, raktárról másoljuk.

Az Start/stop gombos rendszerű autók kulcsait minden esetben rendelésre hozzuk, amelyhez alvázszám és a meglévő kulcson található gyári kódszám szükséges.

A rendelés általában pár nap. Utána a programozás már megvárható üzletünknél.