BMW KULCSMÁSOLÁS

Általánosságban a BMW kulcsok másolásáról

A többi autótípustól eltérően, a BMW olyan indításgátló rendszerrel látta el az autóit, amiben a kulcsadatok már előre el vannak tárolva. Ez azt jelenti, hogy az autók immobilizer egységében, 1-10-ig már gyárilag be vannak írva a kulcsadatok. Tehát ha szeretnénk, akár 10 darab kulcsunk is lehet azt autóhoz.

EWS rendszerű BMW kulcsmásolás

Régebbi típusoknál úgynevezett EWS modult szereltek az autókba, ebből is több típust, EWS 1,2,3, stb. Kulcskészítéskor ezt az egységet ki kell szerelnünk az autóból, és utána egy erre alkalmas diagnosztikai eszközzel kinyerni belőle a kulcs-adatokat. Miután ez megtörtént, jöhet a nyers chip/transzponder, vagy akár távirányítós kulcs felprogramozása. Programunk jelzi, mely kulcsokat használ az autó; gyárilag általában az első és második kulcshelyre rakják be a kulcsokat.

Általában a többi kulcshely üres, nincs használatban. Kiválasztjuk pl. a 4-es kulcshelyet és ennek az adatait írjuk ki a chipes/távirányítós kulcsra. Ezután nincs más dolgunk, mint mechanikusan belemarni a kulcsba a mintát, hogy azért el is tudjuk fordítani a gyújtáskapcsolóban illetve a zárban.

Ezt egy erre alkalmas, professzionális olasz Silca Matrix gépen végezzük el, de ha a kulcs kopott, akkor gyári méretű kulcsot készítünk a legújabb, számítógép vezérelt Silca Futura kulcsmásoló gépünkkel.

Az egység visszaszerelése után az autó indítható az új kulccsal és a régivel is természetesen.

CAS-os rendszerű BMW-k kulcsmásolása

Az újabb típusú BMW-ket már EWS- helyett, úgynevezett CAS modullal szerelték, bár léteznek még ehhez is mechanikus kulcsok, de többségükről elmondható, hogy már az újabb fajta smart kulccsal lettek szerelve. Az autó Start/Stop gombbal indul, miután behelyeztük a kulcsot a megfelelő helyre. Létezik ebből szabadkezes (keyless) verzió is, ahol elég, ha a kulcs a zsebünkben van, az autó érzékeli azt, és indul is.

A kulcskészítés hasonlóan működik, mint a régi EWS rendszernél, a kulcsok itt is előre tárolva vannak az autóban. De mivel ehhez már létezik olyan technológia, amivel diagnosztikán keresztül programozzuk a kulcsokat, így az egységet csak abban az esetben indokolt kiszerelni, ha nincs működő kulcsa az autónak.

Diagnosztikai programunk kiolvassa a CAS modul adatait, majd az általunk kiválasztott helyre felprogramozza a kulcsot. Ezután már csak a kulcsban található kulcspengét kell átmásolnunk, hogy elemmerülés, akkumulátor merülés, illetve meghibásodás esetén, mechanikusan be tudjunk jutni az autóba.

Minden esetben érdemes telefonon érdeklődni a BMW kulcsok másolásáról, mivel szerelés esetén a művelet eltarthat akár 3-4-óráig is!

BMW 1-es széria kulcsmásolás

bmw-1-kulcskiralyEzt a típust 2004-2010-ig gyártották, kategórián belül 4 típust különböztethetünk meg E81, E82, E87, E88 lefordítva magyar nyelvre: 3 és 5 ajtós, Cabrio és Coupe. A kulcsmásolást, kulcsház-cserét, kulcsjavítást, a kulcs akkumulátor-cseréjét üzletünkben vállaljuk. CAS –os rendszerrel szerelték az 1-es BMW-t. A CAS kiszerelését akár otthon is el tudják végezni, és elegendő csak a kulcsot meg a CAS dobozt elhozni üzletünkbe. Ha autóval jönnek, számolni kell parkolási időt, ami több óra is lehet, ez mindenképpen plusz költséget jelent. Az üzletünk közelébe parkoljanak le, és a szerelést mi kivitelezzük.

BMW 3-as széria autókulcs-másolás

bmw-3-seria-kulcsmasolasaA BMW 3-as sorozat autói kompakt autók, amelyet a német BMW gyárt 1975 óta. Hat generációt és öt különböző karosszériát ért meg a modell. A BMW minden idők legtöbbet eladott modellje volt, a teljes eladások 30%-át vitte ez a sorozat.

A kilencvenes évek közepe előtt gyártott BMW 3-as autókulcsokat egyszerűen és könnyen lemásoljuk Önnek. Az egyszerűbb, még immobilizer nélküli autókulcsok másolása vagy a Silca Bravo Professional kulcsmásoló gépen vagy pedig a Silca Matrix SX kulcsmásoló gépen történik. A kulcsmásolás a helyszínen megvárható.

Azokban a 3-as BMW-kben, amelyekben már található transzponder chip, az immobilizert is rá kell tanítani az új kulcsokra. Természetesen ez üzletünkben nem akadály, ezt a feladatot is ránk bízhatja. Amennyiben az autó is jelen van, üzletünk készséggel lemásolja az autókulcsokat és a másolt kulcsra rátanítja az immobilizert.

996-tól 2002-ig EWS 1 és EWS 2 immo dobozra van szükségünk, 2002-től 2006-ig pedig EWS3-mal gyártották. A váltás években lehet ilyen is, olyan is. 2006-tól CAS rendszerű az autókulcsok tárolása. Az EWS doboz a pedálok felett található, kis szürke doboz, rá is van írva, hogy EWS és valamilyen szám. Akár otthon is ki lehet szerelni, ha elhozzák, nem kell parkolást fizetni, pár óra alatt elkészül a kulcs.

A CAS doboz egy nagyobb fekete doboz, szintén a műszerfal alatt található, a pedálok környékén. Ha ezt a dobozt meg a kulcsot elhozzák, szintén nem kell parkolást fizetni. A kulcs elkészítési ideje 1 munkanap. Újabb BMW modellek esetében érdeklődjön telefonon elérhetőségünkön!

A kulcsház csere, valamint a kulcsjavítás szintén megoldható üzletünkben.

BMW 5-ös széria autókulcs-másolás

bmw-5-kulcsokA BMW 5-ös sorozata 1972 óta van gyártásban, mint középméretű luxusautó. A széria jelenleg a hatodik generációnál tart, és a 3-as után a legtöbbet eladott modellek innen kerülnek ki. 2010-ben a teljes bevétel 50%-át ez a széria hozta. 2008. január 29-én gördült le a szalagról az ötmilliomodik autó, szénfekete, metál színben.

Az 1994 év előtti BMW 5-ös kulcsok, nem transzponderesek, azaz nem micro chip-esek, így a kulcsokat minden további nélkül, egyszerűen le lehet másolni. A régebbi BMW 5 kulcsoknak a másolása nem különbözik a normál cilinderes kulcsmásolástól, legfeljebb annyiban, hogy ezek a kulcsok párhuzamosan, mind a két felükön bevágással rendelkeznek. Ezeket az autókulcsokat egy egyszerű cilinderes kulcsmásoló gépen le lehet másolni. Mivel ezek a kulcsok általában több mint 20-30 évesek, már annyira kopottak, hogy egy kis pontatlanság is belefér a másolásba, ám biztosan nyitni és indítani fogja az autót.

A transzponder chip-pel, indításgátlóval ellátott BMW 5kulcsok másolásakor azonban nem elegendő magát a kulcsot mechanikusan egy másológépen lemásolni, hanem az autóból a chip adatokat ki kell olvasni, és egy másik chip-re rá kell tanítani. A chipet az új kulcsba be kell helyezni, és ha minden jól sikerült, akkor az autó indulni fog a másolt kulccsal. Gyártási évtől függően lehetnek ezek is EWS kulcsosak, (trapézfejű, háromgombos kulcs) és lehet CAS-os. 2003 és 2005 között volt a váltás, minden előfordulhat, pl. trapézfejű kulcs, de már CAS dobozzal. Az immo doboz kiszerelése nem igényel semmilyen autószerelői tudást. Amennyiben csak a dobozt hozzák el, meg a kulcsot, nem szükséges parkolást fizetni. De meg tudjuk oldani mi is a szerelést, ezt viszont az üzlet előtt végezzük, ahol a parkolást is fizetni kell.

BMW 6-os széria kulcsmásolás

bmw-6-kulcsmasolasA 2003-2010-ig gyártott 6-os szériát két modelltípussal hozták nyilvánosságra, E63 és E65, Cabrio és Coupe. Hasonlóan a többi modellhez, ez is már újabb fajta smart kulccsal rendelkezik. Üzletünkben időpont egyeztetés után megoldható a kulcsmásolás, a kulcsház csere és a kulcsjavítás is. Ezekben is CAS doboz található, csináltunk is már ilyen kulcsot. Lehet szabadkezes és nem szabad kezes változat is, az autókulcsmásoló kollégával mindenképpen egyeztetni kell a részleteket.

BMW 7-es széria autókulcs-másolás

bmw-7-budapest-kulcsmasolasA BMW E38 modell volt az 7-es sorozat alapmodellje 1995 és 2001 között. A 7-es széria autói nagyméretű luxusautók, amelyet 1977 óta gyárt a német gyár, természetesen hazai pályán.

A BMW 7-es sorozat autóira is vonatkoznak a fent leírtak, miszerint az immobilizer nélküli kulcsokat egyszerűen le lehet másolni, viszont az indításgátlóval ellátott kulcsokat egy másik chip-re rá kell először tanítani, és csak ezután lehet a chip-et az új kulcsba behelyezni.

A BMW 7-es széria kulcskészítése évjárattól és széria típustól függ. A régebbi típusokat azért nem vállalják általában, mert elektronikusan nagyon bonyolult, és teljes káosz, ami a kulcs programozást illeti. Az újabb típusoknál egyeztetni kell, melyik kulcs fajtával rendelték az autót, és elég komoly összeggel kell számolni.

BMW X sorozat kulcsmásolás

bmw-x-kulcsmasolasVéleményünk szerint nincs olyan nap, hogy ne látnánk legalább egy X sorozatos BMW-t. Legyen az akár X1, X5, vagy X6. Ezek a típusok nagy népszerűségnek örvendnek. Gyártását tekintve a sort az X5 kezdte 2000-ben, ezt követte 2004-ben a kistestvére az X3. Ezután 2008-ban a formabontó X6, majd 2010-ben a kompakt X1.

Kulcsait tekintve az első generációs X5-még hagyományos, úgynevezett trapéz-kulccsal készült, amit a többi autóhoz hasonlóan, el kellett fordítani a gyújtáskapcsolóban az indításhoz. De az X sorozathoz ezután már nem gyártottak csak Smart és Smart keyless (szabadkezes kulcsot).

Üzletünkben vállaljuk a kulcsok másolását programozását, a kulcsok javítását akár akkumulátor cseréjét, valamint a kulcsház cseréjét.

BMW Z sorozat

Nyár, száguldás, napfény, kabrió, leginkább ezek a szavak jutnak eszünkbe, ha egy Z3-hoz vagy Z4-hez készítünk kulcsot. Népszerű sportautó, nemcsak kinézetre, hanem teljesítményre is. A kulcsmásolás, kulcsjavítás, kulcsház-csere ennél a típusnál is megoldott.

BMW M sorozat

bmw-m-seria-kulcsmasolasTermészetesen a legjobbat a végére hagytuk. A 2003-tól gyártott M5, és a 2007-től gyártott M3 coupe, ahogy a nevük is mutatja, alapjukat a 3-as és 5-ös sorozat adta. Egy apró kivétel van azonban, szereltek egy M gombot az autóba, aminek a megnyomása után úgy érezzük magunkat, mintha versenyautóban ülnénk. Indításgátló rendszerét tekintve megegyezik a fent említett 3-as és 5-ös típussal így a kulcsprogramozás, kulcsház csere, valamint a kulcs javítás sem jelent problémát.