Mikor érdemes autókulcs másolásban gondolkodni?

A bejárati ajtózár kulcsait gyakran másoltatjuk, hiszen bármikor elveszhet egyik vagy a másik kulcs, különösen, ha nem kulcscsomón tartottuk, de az sem ritka, hogy valakinek a családban van szüksége saját kulcsra. Megnőtt a gyerkőc, és már egyedül jár haza, így kell neki saját kulcs, esetleg a szülők jönnek látogatóba, és hosszabb ideig maradnak, így nem árt, ha nélkülünk is be tudnak majd jutni. A kulcsmásolás egy viszonylag gyors, olcsó, és egyszerű folyamat. Érdekes kérdés, hogy az autókulcsok másolása is ennyire egyszerű-e.

Természetesen ma már vannak olyan elektromos és speciális autókulcsok, melyeket csak a gyártó tudja pótolni vesztés esetén, és nem jöhet szóba a másolás. Ugyanakkor még mindig nagyon sokan autó van az utakon, ahol a kulcs nem ilyen speciális, és bizony másolható. Természetesen nem minden kulcsmásolónál tudják az autókulcsokat másolni, de szerencsére országszerte bőven találhatunk olyan szakembereket, akik ezt meg tudják tenni szükség esetén. De mikor lehet erre szükség?

Esetek, amikor a kulcsmásolás lesz a megoldás

Érdekes kérdés, hogy mikor lehet szükség kulcsmásolásra. Az viszonylag ritka, hogy egy családon belül, 3-4 kulcs is kell ugyanahhoz az autóhoz, de ha mégis, akkor természetesen ilyenkor is lehet kulcsot másoltatni. Gyakoribb eset, hogy valaki külföldről behozott autót vásárol, és a behozott autóhoz csak egyetlen kulcs tartozik, vagy, ha van is kettő, az egyik törött vagy rossz. Ilyenkor a meglévő, jó kulcsot könnyedén le lehet másoltatni, és szükséges is, ugyanis a kötelező biztosításokhoz egyes biztosítók elvárják, hogy két kulcs legyen.

Nem egy olyan eset volt a neten, hogy csak egy kulcsot kapott a vevő, majd a biztosító kötelezte a zárcserére, mert bejelentette, hogy csak egy kulcs van. Ilyen esetben tehát mindenképp jó, ha előre gondolkodunk, és másoltatunk egy kulcsot. Emellett az is megeshet, hogy a kulcs elveszik, megsérül, eltörik, és mindig hasznos, ha van valahol egy pótkulcs vészhelyzetek esetére.