Miért másoltassunk kulcsot az autónkhoz is?

Amikor kulcsmásolásra kerül a sor, az autókulcs általában kimarad. Úgy gondoljuk, hogy egy autókulcsot csak nem hagyunk el. A lakáskulcsról is sokan vélekednek így, mégis rengeteg olyan eseten van, amikor a lakáskulcsnak is nyoma vész.

Vagy mi hagyjuk el valahol, mert mondjuk, kiesik a táskánkból, de ez is megtörténhet, hogy valaki megszabadít tőle minket. Autókulcs esetén ez az autónk eltulajdonításával is járható, szóval nem árt óvatosnak lenni, és persze azt is be kell látni, hogy az autókulcs is elveszíthető.

De mit is tehetünk, ha elveszik az autónk kulcsa? Előrelátónak kell lennünk, és legalább egy pótkulccsal rendelkeznünk kell. Általában két kulcs jár minden autóhoz, de sok esetben többen használják a járművet, és az életvitelükből adódóan jó, ha mindenkinek van saját kulcsa.

Erre pedig a kulcsmásolás a megoldás, ahogyan arra is, ha ellopják vagy elveszítjük az autókulcsot. Adja is magát a kérdés, hogy autókulcsot is olyan könnyen lehet másoltatni, mint lakáskulcsot? Ha jól választjuk meg a kulcsmásolót, akkor igen.

Minden autókulcsot le lehet másolni?

Az autókulcsok, ahogyan az autók is az elmúlt években sokat változtak. Az autókulcsok másolása tehát nem minden esetben egyértelmű. Vannak egyszerűbb autókulcsok, de bonyolultabb, programozott megoldások is.

Sokszor a távirányító is a kulccsal együtt van, így nemcsak a kulcslemásolását kell megtenni a másolónak, hanem a távirányítót is valahogy pótolni kell, hiszen a legtöbb autóban már központi zár van, és senki sem szeretne minden nyitással szirénakoncertet tartani, csak mert kulcsa van, de távirányítója nincs.

Érdemes olyan céget keresni, akik kifejezetten autókulcs másolással foglalkoznak, így valószínűleg fel lesznek készülve a legextrémebb kulcsokra is, és persze a hozzájuk tartozó távirányítók pótlása sem fog gondot okozni.

A programozott kulcsok kicsit nehézkesebben másolhatók, de egy jó szakember ezekre a helyzetekre is fel lesz készülve. Aggódnunk tehát nem kell, ha már eldöntöttük, hogy lemásoltatjuk az autókulcsunkat, akkor egy nagyon jó döntést hozunk.