Mercedes kulcskészítés

Mercedes EZS – magyarra lefordítva, az autó gyújtáskapcsolója. A 2000-es évek óta gyártott Mercedes autókulcsok már egy mini számítógépek, nemcsak az ajtók nyitás / zárás funkcióját, és az indításhoz szükséges adatokat tartalmazzák, hanem az autó különböző adatai is tárolva vannak benne. Ezek a kulcsok nem az infrás bicskakulcsok, hanem az újabb, úgynevezett beszívó kulcsok. Fekete műanyag ház, két- vagy háromgombos az európai kivitelek többsége, de az amerikai modelleken szokott lenni egy plusz pánikgomb.

Pontosan milyen adatokat is tárol a kulcs, és az EZS-nek milyen további funkciói lehetnek az autó indításán kívül?

Minden Mercedes autókulcs (újabbak) tárolja az autó alvázszámát. Tárolja az autó kilométeróra állását, tárolja a központi zár nyitásához és zárásához szükséges adatokat. Kioldja a kormányzárat és az autó indításához szükséges egyéb adatokat. Minden Mercedes autó EZS egységében kilenc indítókulcsnak van hely. Minden kulcsnak van egy sorszáma, ha egy kulcsot betanítottak egy tárhelyre, azt a kulcsot másik autóhoz nem lehetséges feltanítani.

A Kulcskirály csak olyan Mercedes autókulcs programozó szoftwert használ, amivel nem teszünk kárt az autónak semmilyen elektronikus egységében. Minden Mercedes autó típushoz egyformán van lehetőség kulcsot programozni. Legyen az A osztály, vagy C osztály, esetleg Vito, vagy Viano.

Kettőféle lehetőséggel tudunk kulcsot készíteni ezekhez a Mercedesekhez. Az egyik megoldás OBD-n keresztül, ez az autó diagnosztikai csatlakozója, több feltétel van, hogy sikeres legyen egy ilyen kulcskészítés. Megfelelő műszaki állapotú legyen az autó, legyen kommunikáció az OBD rendszeren keresztül. Sajnos egy 15-18 éves autónál ez sok esetben már csoda, ha működik. Legyen egy darab olyan kulcsa az autónak, amivel lehet indítani az autót, tehát saját lábán érkezzen az autó. Ha minden jól megy, egy ilyen kulcsnak a készítési ideje, szervíz penge másolással együtt, nem több mint harminc perc.

A másik lehetőség, hogy kiszerelt gyújtáskapcsolóval érkeznek, vagy mi szereljük ki, de akkor egész nap az üzletünk előtt fizetni kell a parkolást. Ez alapján készítünk kulcsot. Ma már csak akkor használjuk ezt a megoldást, ha nincsen működő kulcs az autóhoz. Fontos azonban ilyenkor azt megjegyezni, hogy a kiszerelést és a visszaszerelést körültekintően kell végezni, mert okozhat olyan hibajelenséget a rosszul visszaszerelt EZS, hogy nem indul az autó, vagy nem old ki a kormányzár.

Mi az előnye a Kulcskirályban készített Mercedes kulcsnak a márka képviselettel szemben? Először is, hozzánk többségében nem a garanciális időn belüli 1-2-3 éves autókkal jönnek. Ha ilyennek keresnek meg minket, biztos, hogy lebeszéljük az ügyfelet, ne hozzánk jöjjön, mert az autó elveszítheti a garanciát! A márkaképviselet minden esetben az alváz szerint rendel kulcsot, és kizárólag a törzskönyvben szereplő tulajdonosnak. Tudomásunk szerint kb. 2-3 hét, míg megrendeléstől számítva megérkezik a kulcs, és előre kell fizetni. 10-20 százalékkal drágábban adják a kulcsot, mint mi, de ez márkaszervíz függő.

Hallottunk több olyan esetet, amikor az ügyfélnek semmilyen kulcsa nem maradt az autóhoz, a Mercedesnél rendeltek hozzá két darab új kulcsot, csak nem ellenőrizték, hogy az autóban volt már EZS csere. Alvázszám alapján a régi EZS-hez érkezett a kulcs, ami persze semmit nem csinált. Kidobott az ügyfél majdnem 200 ezer forintot.

Az általuk adott kulcs, előre fel van programozva. A Kulcskirályban csak akkor kell fizetni, ha a kulcs működik. A Mercedes kulcskészítés a legújabb programoknak köszönhetően gyorsan megvan. Nem kell heteket várni, amíg elkészítjük a kulcsot. Fontos, hogy a Kulcskirály autókulcsos kollégák nem mennek ki helyszínre, minden esetben az autót, vagy az EZS-t kell hozzánk elhozni, akár tréleren, akár vontatva.

A Kulcskirály üzlet a Nyugati tér mellett található, a Bajcsy Zsilinszky út 63 szám alatt.

Mercedes autókulcs programozással keressenek minket bátran!

Telefon: 06-70-679-6363

kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, budapesti kulcsmásolás, Mercedes, Mercedes kulcsmásolás, Mercedes autókulcsmásolás
kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, budapesti kulcsmásolás, Mercedes, Mercedes kulcsmásolás, Mercedes autókulcsmásolás
kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, budapesti kulcsmásolás, Mercedes, Mercedes kulcsmásolás, Mercedes autókulcsmásolás