Land Rover chip

Egy érdekes dolog történt velünk a héten és mivel nem mi hibáztunk, viszont így is lett gond, gondoltuk az esetet megosztjuk.

Az egyik nap felkeresett bennünket egy ügyfél, hogy a régi Land Rover-hez készítsünk egy chipet. Minden adott volt, megkaptuk az EWS egységet, kaptunk egy működő kulcsot, és csak egy új chip-re volt szükség. Ahogy már több száz BMW-hez, ehhez is elkészítettük a chipet. Itt nincs szükség sem forrasztásra, semmi extrára, egy új helyre be lehet írni a meglévő adatok alapján a kulcsot. Miután elkészültünk, a tulajdonos elvitte az alkatrészeket és mindent visszaszereltek. Az autó viszont nem indult, nem csinált semmit. Ilyenkor két dolog lehetséges.

1.) Ha forgat az önindító, de nem indul, akkor chip írási hiba történt. Ez a jobbik eset, mert egy új chippel orvosolható. 2.) Nem forgat az önindító, gyújtáson nem csinál semmit. Itt nagyobb a gond, elment a szinkron az EWS és a motorvezérlő között, ilyenkor diagnosztikával, csak gyári műszerrel orvosolható a probléma. Ez minden esetben azért fordul elő, mert miután levették az EWS csatlakozóját, valaki gyújtásra teszi a kocsit, ami TILOS!  Minden esetben az aksisarut vegyük le, mikor ilyet csinálunk! Ha már bekövetkezett a baj, szervízbe kell menni, nem a haverhoz, aki mindenhez ért!