BMW-k, EWS és CAS modul – mi a különbség?

Nagy különbség nincs, mind a kettő az autónak a kulcsadatait tárolja, a motorvezérlővel kommunikál, és az indításgátlás kioldása a szerepe. Az EWS a régebbi típusokhoz tartozik, kb. a 2000-es évek elejétől a közepéig, majdnem minden rombusz formájú kulcs EWS-es. A CAS modult az újabb típusoknál használnak. Általában a start-stop rendszerű autóknál. A lényeg, hogy az EWS alapú autókhoz és a CAS rendszerhez is tudunk indítókulcsot készíteni! Minden esetben az évjárat a döntő, hogy milyen rendszer van az autóban, de vannak átfedések, lehet évjáraton belül is, ilyen-vagy olyan rendszer.

Hogyan lehet kulcsot készíteni? Nagyon egyszerűen, ez egy 5-10 perces feladat. A BMW-ből ki kell szerelni a modult, de ezt mi nem vállaljuk, mivel üzletünk a város közepén van, és igen drága a parkolás. Hozzák el a már kiszerelt modult üzletünkbe, ami alapján elkészítjük a kért kulcsot.

Lehetőség van EWS-es kulcsoknál sima és távkapcsolós kulcsok készítésére, míg a CAS-os kulcsoknál, csak távkapcsolós kulcsot tudunk készíteni. Amíg nincs visszakötve a CAS vagy az EWS modul, semmiképpen ne tegyék gyújtásra az autót, se véletlenül, sem próbaképpen!