Hogyan nyissuk ki a kocsiajtót kulcs nélkül?

Az életben sokszor fogunk olyan helyzetbe kerülni, ahol szükség lesz külső segítségre, vagy egy kis képzeleterőre.

Nem olyan régen részt vettem esküvőn, ahol a boldog pár elment egy gyors fotózásra, és alkalomhoz illően mindent az autóban hagytak. Azonban, a kulcs is valahogy a csomagtartóba került, a kocsi pedig bezáródott.

Nekik volt akkora szerencséjük, hogy a városban tartottak egy pótkulcsot, azonban ha ez a hegyekben, vagy egy kirándulás során történik meg velünk, akkor lehet, hogy hirtelen azt se tudjuk, mihez kezdjünk.

A helyes autónyitáshoz hozzátartozik az is, amit mindenképpen kerüljünk el. Ha például a kulcs beletört a zárba, akkor ne próbáljuk meg kipiszkálni valamivel, hiszen a zárszerkezet megsérül, és még többe fog kerülni a javítás.

Ne kapjunk fel egy közeli sziklát, hogy kitörjük az ablakot. Nem éri meg a későbbi üvegcsere kifizetése. Ráadásul rosszabb esetben akár meg is sérülhetünk. A felfeszítés sem tartozik abba a kategóriába, ami jól szokott végződni, mivel komoly anyagi károkkal fog járni. Nemcsak a fényezés, hanem a karosszéria, de még az ablak is megsérülhet, ami azt jelenti, hogy nemcsak zárat, hanem egész ajtót kell cserélni, ami megint nem filléres tétel lesz.

Szakember és megelőzés

A valódi megoldás nagyon egyszerű. Hívjunk szakembert. Jelenleg nincsen olyan lehetőség, amivel könnyedén ki tudnánk nyitni az autó ajtónkat, hacsak nem vagyunk profi tolvajok.

Sajnos a szakembert ilyen esetekben nem lehet kispórolni a listából, azonban cserébe nem kell az egész zárat felújítani és ablakot cserélni sem. De ha nagyon nem akar telefonálgatni, akkor érdemes pár megelőzési taktikát bevetni.

Ilyen lehet a fent említett példa, amikor valakinek adunk egy pótkulcsot. Lehet, hogy nem kell rábíznunk senkire, hanem akár otthon is hagyhatjuk, azonban, akkor győződjünk meg róla, hogy valakinek van kulcsa a lakásunkhoz, nehogy ne tudjunk bemenni.

Egy közeli barát vagy családtag vigyázhat a kulcsunkra, ráadásul bármikor jól jöhet a segítsége. Emellett az is nagy segítség, ha mindig úgy szállunk ki az autóból, hogy a kulcs a kezünkben van, így legalább nem fog soha bennmaradni.

Keressen minket a 06/70 679 6363-as telefonszámon vagy az autokulcsmasolas@gmail.com címen.