Elveszett a kocsi kulcsom, mit tegyek?

Lehet, hogy már régóta gondolkozol az autódnak a kulcsmásolásán. Esetleg nem találod a pótkulcsot, vagy már régóta azt használod.

Minél tovább gondolkozol rajta, annál nagyobb az esélye, hogy megbánd a várakozást. Egy nap, amikor elindulsz az autóhoz, azt fogod észrevenni, hogy a kulcsnak nyoma veszett, és a fenti gondolatok akkor csak önsajnálatnak tűnnek. Eső után köpönyeg, legalábbis így szokták emlegetni. De mi van akkor, ha veled pontosan ez történt meg? Hogyan fogod tudni kinyitni így az autót?

Legelőször játszd le visszafelé a lehetséges helyeket, ahol az utóbbi órákban jártál. Lehet, hogy a másik táskád zsebében bújt meg, esetleg a kávézóban eshetett ki. Ma már nem szoktak talált kulccsal találomra sétálgatni az utcán, nagyobb az esélyünk arra, hogy valaki leadja. Már csak azt kell tudnunk, hogy merre kerestük.

Mindenképpen kérdezzünk be a rendőrségre is, hátha a becsületes megtaláló elment odáig, ráadásul így tudnak róla, hogy mi keressük. Érdemes figyelni a közösségi oldalak is, ugyanis sokan szoktak fényképet megosztani róla, és a kulcstartó leírásáért cserébe visszaadják a tulajdonosának.

Hívjunk kulcsmásoló szakembert!

Azonban, ha sehol nem találod, és már lehetetlennek tűnik az egész, akkor ideje autókulcsot másoltatni. De vajon lehetséges ez kulcs nélkül? Bármennyi is furcsán hangzik, igen. Igaz, hogy le kell mondanod a szomszédban dolgozó bácsikáról, aki a lépcsőház kulcsáról készített legutóbb másolatot, mivel most igazi kulcsmásoló szakemberre lesz szükség.

Ahhoz, hogy segíteni tudjanak nekünk, pontosan meg kell adnunk az autó gyártmányát, típusát és évjáratát, meg a jármű felszereltségeit. Azért van erre szükség, mert gyakran az azonos évben gyártott megegyező márkájú autók is eltérnek valamiben.

Ha mindezeket megadtuk, akkor következik a zárbetét kiszerelése anélkül, hogy sérülne a karosszéria. A gyújtáskapcsoló is segíthet abban, hogy a szakember hozzáillő kulcsot tudjon készíteni. Ha az ajtót és az autót más kulcs indítja, akkor mind a kettővel külön kell foglalkozni. Mindig híjunk szerelőt, ne állunk neki otthon szerelni.

Mindezt persze megelőzhetjük, illetve egyszerűbbé tehetjük, ha még addig készíttetünk másolatot az autókulcsunkról, míg az még megvan.

Keress minket a 06/70 679 6363-as telefonszámon vagy az autokulcsmasolas@gmail.com címen.