Gyakori autózár hibák és megoldásuk

Nem is gondolnánk, de az autózárak esetében is vannak gyakori zárhibák. Ahogyan a bejárati ajtó esetén az akadás a leggyakoribb probléma, úgy az autózáraknak is megvannak a magunk hibái, amik nagyon sokszor felmerülnek, a legtöbben viszont nem tudják, hogy mi is lehet a baj, illetve mi lesz erre a gondra a megoldás. Bár a bejárati ajtók hibái gyakrabban merülnek fel, mint az autózár hibák, nem árt tudni, hogy miért jelentkezik a probléma, és hogyan orvosolhatjuk a legkönnyebben, leggyorsabban.

Amikor gond van a távirányítóval

Az egyik leggyakoribb probléma az autózárak esetében az, hogy hiába nyomkodjuk a központi távirányító gombját, az autó nem nyílik ki, vagy épp nem záródik be. A megoldás erre nem az, hogy még erősebben nyomjuk le a gombot, hanem az, hogy elvisszük a távirányítót egy kulcsmásolóba, ahol kicserélik nekünk az elemet. A gond ugyanis általában az, hogy lemerül az elem, ez pár évente megtörténik, de egy gyors elemcserével már meg is oldódik a gond. Ugyanakkor az is megeshet, hogy a távirányító valamiért elállítódik, ilyenkor újra kell kalibrálni, ezt viszont nem végzik el mindenhol, és lényegesen drágább is, mint az elemcsere.

Amikor nem nyílik az autó

Az is gyakori gond, hogy hiába próbáljuk kinyitni a zárat kulccsal vagy távirányítóval, az egyáltalán nem reagál, tehát nem nyílik. Ebben az esetben általában a zár töréséről van szó. Ezt okozhatja ütközés, de sikertelen feltörési kísérlet is. Sajnos csak a zárcsere oldja meg a gondot, javítani az ilyen hibákat nem lehet.

Egyéb problémák, amik nagy gondot jeleznek

Van még két olyan eset, amit gyakran tapasztalnak az autósok, és bizony általában azt jelzik, hogy valaki megpróbálta feltörni az autónkat. Az egyik ilyen eset, amikor betesszük a kulcsot a zárba, az elforog, körbe is fordul, de a zár nem nyílik. A másik eset, amikor be sem tudjuk tenni a kulcsot a zárba, mert valami akadályozza. Néha csak valamilyen tárgy okozza a bajt, esetleg befagyott a zár, de gyakoribb, hogy inkább sikertelen feltörési kísérletről van szó.