Autókulcsház-csere

Nagyon sok megkeresést kapunk, hogy vásároltak egy használt autót, amelynek a kulcsai szörnyű állapotban vannak, és szeretnék, ha új külső burkolatot kapna a kulcs. Aki egy kicsit is igényesebb, az figyel ezekre a részletekre is.

Akár eladás előtt is lehet erre gondolni! Ha nagyon rossz állapotban van az autókulcs külső burkolata, akkor érdemes azt kicseréltetni, hiszen a vevő a kulccsal is akkor találkozik, amikor az autóval. Egy szépen karbantartott autóhoz nem illik egy lyukas vagy repedt kulcsot adni.

Rengetegen vásárolnak az interneten hazai és kínai weboldalakról különböző autókulcs-házakat. Sőt, van, aki komplett új kulcsot rendel onnan, de ezt majd később elemezzük ki.

Tehát az autókulcsházak vagy külső burkolatok cseréjét végezheti szakember is, aki nap mint nap ilyeneket csinál, akinek van rutinja, tapasztalata és nem rontja el, vagy ha mégis, akkor arra garanciát vállal. A Kulcskirály zárszaküzletben dolgozó autókulcsos szakember, már több évtizedes rutinnal és tapasztalattal rendelkezik az autókulcsok területén.

Milyen apró vagy nagyobb dologra kell figyelni amikor autókulcsházat vásárolunk?

  • Elemtartós vagy nem elemtartós, amit vettünk
  • Minden burkolati részt megrendeltünk hozzá? – Nemrégen jött be hozzánk egy ügyfél, hogy a Fiat bicskakulcsot cseréljük ki neki arra, amit hozott. Ezzel nem is lett volna gond, de csak a fele burkolatot kapta meg, a kulcsot, ami körbefogja borítás, nem volt meg. Annyit mondott, hogy Ő így vette. Ez pedig gond volt, mert nem lehetett összerakni. Így vásárolt tőlünk egy teljesen új Fiat bicskakulcs-házat.
  • Embléma vagy logó – ezt majdnem minden ügyfelünk megkérdezi. Nincs logó azon a kulcsházon, amit mi adunk. Ennek törvényi oka van, ezek a logók a gépjármű gyárak saját tulajdonai, csak ők forgalmazhatják. Kínából lehet venni rossz minőségű, gagyi burkolatot, ami lehet, hogy tartalmaz emblémát, de nem lesz tartós.
  • A kulcsház minősége

Talán ez a legfontosabb! Tipikus probléma a Toyota kulcsok házának silány gyári minősége. Igaz, több mint tíz éves autók kulcsairól beszélünk, de egy öreg Volkswagen Golf kulcsai is többet bírnak, mint ezek a japán kulcsok. Sok esetben csak a gumilap megy tönkre, de ha azt nem cserélik időben, akkor a nyomógombok, a mikrokapcsolók is használhatatlanok lesznek. Ha pedig ajtózáron keresztül nyitják-zárják az autót, akkor a kulcsház a penge tövében eltörik, mert az oldalról való tekerést és terhelést nem bírja a kulcsház.

Mindenre van megoldásunk! Raktáron tartunk olyan erősített kulcsházat, ami nem könnyen törik. Látványosan és érezhetően is sokkal masszívabb. Ez megoldás a legtöbb Toyota autókulcsra!

Ezeken kívül még több mindenre kell figyelni egy kulcsház vásárlásnál, de inkább érdemes szakemberhez fordulni! A jó vagy hibás vásárlás után jön az igazi izgalom, amikor elkezdjük a régi kulcsot szétszedni és az új kulcsházzal összerakni. Házilag csak akkor álljanak neki ennek a folyamatnak, ha van még egy olyan működő kulcs tartalékban, amivel az autót lehet indítani! Hiba esetén ez nagyon jól jöhet! Sokkal könnyebb egy működő autóhoz kulcsot készíteni, mint egy nem működő autóhoz.

Most jöjjön pár olyan dolog amire érdemes odafigyelni kulcsház csere során:

  • Több autótípus esetében az indításgátló chip és az elektromos panel, a központi zár vezérlője, külön van. Minden esetben ellenőrizni kell, hogy a chipet is átraktuk-e kulcsba!
  • A régi kulcs szétszedésekor járjunk el nagyon óvatosan és körültekintően! Egy rossz mozdulat, és valami olyan apró alkatrészt is letörhetünk a kulcsról, ami miatt az autó nem fog indulni, vagy a nyitás/zárás nem fog működni.
  • Tudni kell, hogy vannak olyan öreg autókulcsok, mint például az infrás Mercedes bicskakulcs, ami akár egy elemcsere során is tönkremehet. Minden esetben érdeklődjön körbe az ismerősök között, hogy mi lehet a megoldás, ha kulcsház-csere után a kulcs nem működik.
  • Az elem helyes visszahelyezését is ellenőrizzük! Sokszor jönnek hozzánk, hogy elemcsere után nem működik a távirányító. Egyszerű hiba, hogy fordítva tették bele az elemet.
  • Egyre több autókulcs van ragasztva, az pedig nagyon nagy szaktudást igényel, hogy hol lehet a kulcsot feszíteni. Egy rossz mozdulat és az egész kulcsot el lehet törni. Járjunk el körültekintően!
  • A Volkswagen és Audi bicskakulcsokban van egy stift, amit csak szakember tud úgy kivenni, hogy semmi nem sérül. Itt nagyon óvatosan és körültekintően kell eljárni!

Az autókulcsház-cserét a Kulcskirályban kedvező áron végezzük el! Egy hazai webshopban pl. 2-3 ezer forint körül tudja megvenni a kulcsházat. A Kulcskirály összesen hatezer forintos áron vállalja a szét- és összeszerelést anyaggal együtt (bizonyos kulcsházak esetében)!

Minden nálunk készített kulcsház-csere garanciával történik!

Kulcskirályból egy van, nincs másik! A Budapest VI., Bajcsy-Zsilinszky út 63 szám alatt vagyunk!

Telefonszámunk: 06 70 679 6363

E-mail: autokulcsmasolas@gmail.com

kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, budapesti kulcsmásolás
kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, budapesti kulcsmásolás
kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, budapesti kulcsmásolás