Autókulcsház csere, autókulcsház javítás

Az elektronika fejlődésével az autókulcsokban lévő elektronikának is egyre több mindent kell tudnia.

Amikor a chipes kulcsok megjelentek, 1995-ben, még csak az indításgátlás volt az elsődleges szerepe. Ennek megfelelően mindössze egy karbon chipet tartalmaztak az autókulcs műanyag fejei. Még most is gyakori, hogy a régebbi autótípusoknál a penge eltörik, és új kulcsot kell készíteni. A chipet ilyenkor a régi kulcsfejéből át kell rakni, különben nem indul az autó. Az eljárást óvatosan, és nagyon körültekintően kell végezni, mert ha eltörjük a chipet, vagy letörünk belőle egy darabot, az autó nem fog indulni.

A későbbiekben, a 2000-es évektől, a kulcs feje már nemcsak chipet tartalmazott, hanem a kényelemre is törekedett. A kulcsházban távirányítós elektronikát helyeztek el, ezek különböző frekvenciákon adnak ki jelet, és ezáltal nyitják, vagy zárják az autót.

Autókulcs javítás témájáról részletesebben

Napjainkra olyan fejlődési szintre ért, hogy a kulcsot elő sem kell venni, mert az autó érzékeli, ha a közelébe vagyunk, így engedi az ajtót nyitni, az indításról pedig szintén a start-stop rendszer gondoskodik.

Ettől függetlenül, mindennapjaink része, és az autó egyik legfontosabb eleme. A külső burkolat (kulcsház) védi a benne lévő elektronikát, így fontos, hogy az ne legyen törött, vagy repedt, mert így könnyebben sérül.

bicskakulcs, bicska kulcs, autókulcs, autó kulcsmásolás, autókulcsmásolás, kulcsmásolás

Autókulcsház a Kulcskirályban

Üzletünk raktáron tart autókulcs-házakból több száz félét, és rövid határidővel szerzünk be olyan típusokat is, melyek esetleg ritkábbak.

Autókulcsház csere otthon

Természetesen mindenki megfizetheti a tanulópénzt, és az interneten külföldi ( kínai) oldalakon talál lényegesen olcsóbb árakon kulcs-házat, mint amin mi tudjuk adni, de egy pár dolgot ne felejtsünk el!

  • A kínai oldalról a vásárlásunkra nincs garancia.
  • Gyakran ezek a kulcsházak használtak, erre csak az átvétel után döbbenünk rá.
  • Hiába cseréltük ki a kulcs fejét, az aljával el kell mennünk egy kulcsmásolóhoz (több autókulcs típusnál egyben van a ház és a penge).
  • A kulcsházba be van ragasztva a chip, és könnyedén eltörhető.

Ezeken felül természetesen számtalan buktatója van, de mindenki el tudja dönteni, neki mi a legjobb.

Autókulcs-ház árak

A hazai árakhoz képest nem vagyunk drágák. Nálunk is van olyan típus, aminek a kulcsház ára 2-3 ezer forint, de van olyan is, aminek az ára elérheti a 6-8 ezer forintot is.

Mivel üzletünk elsősorban szolgáltatásként kínálja termékeit, így van valamennyi munkadíj is van rajta, illetve ahol még kulcsmásolás is szükséges (pl. Audi bicskakulcs alsó része), ott a másolást is meg kell fizetni.

Külön kérésre értékesítünk kulcsházat is, de ebben az esetben semmilyen garanciát nem adunk, minden a vevő saját felelősségére történik!