Teherautó kulcsmásolás

Mai blogunkban a nagyméretű 7,5 tonna feletti kamionokról írunk elsősorban.

Miben különbözik a teherautó kulcs és a személyautó kulcs? A teherautó kulcsok minden esetben sokkal egyszerűbbre, tartósabbra vannak készítve a személygépkocsik kulcsaihoz képest. A haszongépjárművek kulcsainak nem kell extra tudásúnak lenni, a sofőr a legegyszerűbben tudja az ajtót nyitni-zárni és a motort indítani, itt ez a lényeg.

Minden haszongépjármű kulcs másolható? Amik a hazai utakon vannak, azoknak mindegyiknek a kulcsát tudjuk másolni.

Míg a személygépkocsi kulcsok minden esetben 1995-től indításgátló chippel vannak ellátva, addig a teherautó kulcsok még lehet, hogy 2000 után sem rendelkeznek indításgátló transponderrel. Mielőtt érdeklődne a kulcsmásolásról, ellenőrizze a gyártási évet, és a pontos típust.

Kamion kulcsmásolás a Kulcskirály-ban! Olyan telephellyel rendelkező fuvarozó cégek, vagy logisztikai központok, melyeknek a kamionjaihoz szükség van pótkulcsra, keressenek bennünket bátran! Előre egyeztetett időpontban, helyszíni kiszállással, a helyszínen elvégezzük a kulcsok másolását, szükség esetén a kulcsok programozását.

Sok esetben a kamionok központi gyűjtőhelyen töltik a hétvégét, mivel ilyenkor tilos fuvarban lenniük, és az egyéb karbantartói munkát is el tudják végezni rajtuk.

Ha teherautókhoz, vagy kamionokhoz kell kulcsot másolni, előre tudnunk kell a típust és a pontos gyártási évet.

Már ezeket a kulcsokat is gyakran indításgátló transzponderrel látják el, ezért fontos tudnunk milyen féle chipeket kell felhasználnunk.

Például egy 2004-es, 12 tonnás Mercedes Actrosnak az indítókulcsa, minden gond nélkül másolható és a kulcsban lévő chipet is percek alatt klónozzuk. Ehhez csak áramra van szükségünk.

Egy DAF 7,5 tonnás kamion slusszkulcs másolása, ha 2006 utáni az évjárat, már bonyolultabb feladat, mert a kulcsfejben lévő elektronikát csak internet megléte mellett tudjuk másolni.

A Scania típusú kamionok kulcsmásolása nem okoz kihívást, 2010-ig biztosan nem, mert a kulcsban lévő elektronika könnyedén elkészíthető.

Sok esetben nincs szükség a teherautó jelenlétére a kulcsmásoláshoz. Kulcsmásoló kollégáink percek alatt ellenőrzik a kulcsban lévő elektronikát, és amennyiben nem kell a kamion, a kulcsot le is másolják, a benne lévő chippel együtt. Így elegendő egy megbízott személy, aki a belvárosba elhozza a kulcsot, vagy kulcsokat, és mi elkészítjük annyi példányban amennyiben szeretnék.

Milyen formái vannak a haszongépjárművek kulcsainak?

A Scania kamion kulcsoknak nagyfejű, fekete műanyag a felső részük, és a száruk speciális 4 oldalú marással van ellátva. Ezt a kulcsot mechanikusan csak jól felszerelt kulcsmásoló műhelyben lehet elkészíteni, a másolási idő kb. 10 perc.

A DAF vagy MAN kulcstípusok sokkal jobban hasonlítanak egy egyszerűbb autókulcsra, melyeknél minden esetben ellenőrizni kell, hogy érzékelhető benne transzponder vagy sem.

Gyakori probléma a vékonyszárú Mercedes kulcsok, négyszögletes fekete kulcsfej, a tetejében egy piros kis négyzet, hogy a kulcs szára eltekeredik, rosszabbik esetben eltörik. Ilyenkor nem kell pánikba esni, jó eséllyel, ha mind a két darab megvan, összeillesztve jó minőségű másolatot tudunk készíteni.

Ford Tranzit kopott kulcsait is tudjuk másolni, szükség esetén a kék távirányítós kulcsot is el tudjuk készíteni, méghozzá gyári minőségben!

Mennyibe kerül egy kamion kulcsmásolás? – Tulajdonképpen nincs árban különbség, hogy minek a kulcsát kell lemásolni, a kulcsfejben lévő chip típusa határozza meg minden esetben, hogy mennyit kell fizetni!

Teherautó kulcsmásolás Budapesten! – Igen, a Kulcskirályban elkészítjük Önnek! Üzletünk a Nyugatinál található, a felüljáró lábánál, a Bajcsy-Zsilinszky út 63. szám alatt.

Mikor tudom a kamion kulcsát lemásoltatni? – Bármikor, a nyitvatartási időben. Hétköznap reggel 8-tól este 18-ig, szombaton reggel 9-től délután 13 óráig.

Előzetes egyeztetés alapján, több jármű esetén, kedvezményes áron vállalunk a helyszínen is kulcsmásolást, programozást!

Amennyiben egy-egy darab teherautókulcsról van szó, és nem tudnak az üzletünkbe eljönni, érdeklődjön telefonon! Megoldjuk!

Lakóautó kulcsok másolása!  – Erre egy barátunk hívta fel a figyelmet, hogy van egy Angliából behozott lakókocsija, és már több helyen szeretett volna kulcsot másoltatni hozzá, de nem tudták sehol megcsinálni. Mi minta alapján rendeltünk hozzá kulcsot, és a kulcsmásolóink pár perc alatt sokszorosították a kulcsokat. A tulaj nagyon örült neki, mert autócross versenyekre járnak, és oda szokták vinni a lakóautót is.

Munkagép kulcsok, ezek lehetnek bobcat-ek, vagy traktorok, esetleg árumozgató targoncák kulcsra biztosan szükség van, ezeknek az indításához is. Ha kulcsmásolására van szükség, keressen bennünket bátran!

Ezeknek a kamion típusoknak a kulcsmásolását biztosan megoldjuk:

  • MAN kulcsmásolás
  • DAF kulcsmásolás
  • Iveco kulcsmásolás
  • Mercedes-Benz teherautó kulcsmásolás
  • Kamaz kulcsmásolás
  • Isuzu kulcsmásolás
  • Scania kulcsmásolás
  • Volvo kulcsmásolás
  • Renault kulcsmásolás

Haszongépjármű és tehergépjármű kulcsmásolás a Kulcskirályban!

Teherautó kulcsmásolás, Teherautó autókulcsmásolás, kulcsmásolás, autókulcsmásolás