Amikor nincs meg az autókulcs, ne essünk pánikba

Szinte mindenkivel előfordult már, hogy a reggeli kapkodásba nem találta meg az autókulcsot. Kereste, kutatta, de sehol sem találta. Az is megeshet, hogy útközben, amikor épp munkában vagyunk, vagy csak a heti bevásárlást intézzük, akkor nem találjuk a táskánkban vagy a zsebünkben.

Persze ez utóbbi esetben biztosan elvesztettük a kulcsunkat, vagy ellopták, ilyenkor a lehető leggyorsabban próbáljunk meg visszajutni az autóhoz, nehogy valaki elhajtson vele. Viszont az is gyakori, hogy a lakásban vész nyoma, mert elkeveredik. Ilyen esetekbe a következőek tehetjük.

1. Járjuk végig módszeres a lakást vagy amerre jártunk

Ha a laskásban nincs meg a kulcs, az az egyszerűbb eset, érdemes szépen módszeresen körbejárni a lakást, hogy merre jártunk, amikor hazaértünk, hátha csak lecsaptuk valahova, és mivel nem a megszokott helyén van a kulcs, így nem találjuk meg elsőre. Ha útközben veszett el, akkor célszerű visszamenni a boltba, hátha ott esett ki, illetve végigjárni az útvonalunkat, hátha meglesz. Arra azért érdemes figyelni, hogyha többed magunkkal vagyunk, akkor valaki a kocsihoz is menjen vissza.

2. Kapaszkodjunk a megszokásokba

Megelőzésképpen, hogy elkerülhessük az ilyen helyzeteket, érdemes szokásokat kialakítani, illetve egy helyet, ahova a kulcsot mindig letesszük. Falra szerelhető kulcstartóból is sokféle van már, de kulcstartó tálcák és tálak is létezni, amelyek arra hivatottak, hogy a kulcsot mindig oda tegyük. Ha ezeket a szokásokat kialakítjuk, nem kell aggódnunk, mert a kulcs mindig ott lesz.

3. Az internet segíthet, ha nem a lakásban veszett el a kulcs

Ha az utcán veszik el a kulcs, akkor az internet segítségét is igénybe vehetjük, mégpedig a közösségi média felületeit. Egyrészt érdemes a különböző bazár csoportokat figyelni, hátha valaki megtalálta, és felteszi a netre, hogy megtalálta a kulcsunkat, de magunk is hirdethetjük, hogy elveszett, hátha a tulajdonos jelentkezik.

4. Gondolkodjunk előre, legyen pótkulcsunk

Hogy ne toporogjunk a lakásban a kulcsot keresve, érdemes előre másoltatni egy pótkulcsot, hogy ilyen esetekben útnak tudjunk indulni, mert ha a lakásban veszett el a kulcs, akkor meg is lesz ott, mi pedig nem késünk el.