Alfa Romeo szabadkezes kulcsok készítése és másolása

Elsősorban a két új Alfa modell érintett, a Stelvio és Giulia, az előbbi egy SUV, míg a második típus egy négyajtós limuzin.

Az Alfa Romeo a Giulia-t 2015-től forgalmazza, mindegyik típus kulcsa proxy kulcs, start/stop rendszerrel ellátott. A keyless-go funkció (szabadkezes funkció) extraként elérhető (utólag nem).

A SUV kivitelre egy évet kellett várni, 2016-tól gyártásba került, így már azok is élvezhetik az Alfa Romeo érzést, akik egy hobby terepjárót szeretnének birtokolni.  A Kulcskirály autókulcsokkal foglalkozó osztálya minden Alfa Romeo típushoz tud autókulcsot készíteni. Az újabb modellek, mint a két fent említett típus, programozása egyszerűbb és biztonságosabb feladat, mint pl. egy régi Mercedesé.

A szabadkezes kulcsokról fontos információ

A szabadkezes kulcsokról érdemes tudni, hogy a nyitás és zárás funkciót ugyanúgy elemről végzik, mint a régebbi távirányítós kulcsok, tehát nem akkumulátor van bennük. Minden ilyen kulcs tartalmaz még egy biztonsági pengét is, ami arra szolgál, ha véletlenül a kulcsban az elem lemerül, az autó akkor is nyitható legyen. A kilincsen lévő kulcstakaró nyílás el van takarva, de egy kis fedél lepattintásával hamar láthatóvá válik.

Az Alfa Giulia kulcsokról bővebben

Alapvetően kétféle kulcs létezik hozzá, attól függően, melyik piacon kerül eladásra. Észak-Amerikában ötgombos változattal kerül forgalomba, az első két gomb a nyitó és a záró gombok, a harmadik gomb a csomagtartó nyitás és zárás, a negyedik gomb egy motorindító gomb és végül egy panic feliratú gomb, ami minden amerikai autókulcson szerepel, mert ott kell lennie. Ennek a panic gombnak a lényege, ha meg nyomjuk elindul a duda és a vészvillogó, ezzel jelezve a környezetünknek, hogy bajban vagyunk, segítséget kérünk.

Az európai modellek kulcsai háromgombosak és más frekvencián működik a távirányító, mint az USA kivitelen. Ezért van az, hogy bármelyik típushoz az indítás programozható, de a távirányító nem lesz jó. A három gomb kiosztása egyszerű, nyitás / zárás és a csomagtartó nyitás – zárás.

A hands free kulcsoknál nem kell nyomni a gombot, elég a kilincset megfogni és nyit vagy zár az autó. Ezt a kényelmi funkciót extraként adják, de sok országban nem lehet forgalomban ilyen autó, mert könnyebben lehet ellopni, mivel a kulcs folyamatosan ad ki jelet.

A Giulia és a Stelvio modellek kulcsai között nincs különbség, ugyanazokkal a kulcsokkal helyezik forgalomba őket.

Összefoglaló, tipp a kulcskészítéssel kapcsolatban

Aki ilyen Alfa Romeo kulcsot szeretne rendelni és programozni, keressen minket bátran! Ne felejtsen el küldeni pontos típust és gyártási évet, illetve alvázszámot. Az a biztos, ha fénykép is készül az eredeti kulcsról és azt is elküldik részünkre.

Hívhat minket a weboldalunkon vagy az alul feltüntetett telefonszámunkon! Elérhetőségünket megtalálja itt!

Készítsen fotót a kulcsról, írja meg a fent kért információkat és vegye fel velünk a kapcsolatot az autokulcsmasolas@gmail.com e-mail címen!

06-70-679-6363