Opel Astra G kulcskészítés

Sikeresen készítettünk egy 2001-es Opel G Astrához kulcsot, pedig egyáltalán nem volt hozzá semmilyen kulcs. Ugyanis minden kulcs elveszett.

Kaptunk a múlt héten egy telefont, hogy milyen módon tudnánk kulcsot készíteni úgy, hogy ne kelljen szerelni az autót.

Mindegyik Opel típushoz a szervizkönyv tartalmazza a CarPass-t. Ez egy kódkártya, amin mindenféle kód és információ van. Elmondtuk az ügyfelünknek, hogy ezt a kártyát keresse meg, vagy kérje le Opel márkaképviseletből. 1-2 nap múlva jelentkezett, hogy megtalálta, így eljönne, és elhozná üzletünkbe a kódot. Természetesen a kulcspengét pár perc alatt kimarta az automata Silca Futura gépünk, így csináltunk egy chip-helyes kulcsot. Erre azért van szükség, hogy programozás esetén, a kulcs fejébe be tudjuk rakni az immo chipet. Még arra a napra megbeszéltük, hogy elmegyünk az autóhoz, és a helyszínen feltanítjuk az autót. A XVI. kerületben találkoztunk, ahol ott állt az Opel és a tulajdonos. Az ajtókon kipróbáltuk a kulcsot, amit készítettünk, az tökéletesen működött, így elkezdtük a kulcs feltanítását.

A programozást diagnosztikai eszközzel végezzük, és 5-10 perc programozási időt vesz igénybe. Lehetőség lett volna távirányítós kulcs készítésére is, de azt nem kérte a tulaj, mert árban drágább lett volna. A kulcskészítés helyszíni kiszállással, két órán belül elkészült. Még egy későbbi időpontra megbeszéltük, hogy készítünk egy pótkulcsot is, mert nem szeretne megint így járni. Ehhez majd el fog jönni a Nyugati térhez közeli üzletünkbe, ahol 10 perc alatt elkészítjük neki a pótkulcsot.