Megtörtént eset – Mercedes kulcskészítés

kulcsmásolás, autókulcs másolás, mercedes kulcs másolásaA képen látható Mercedes kulcstípus, nagyon sokféle autóhoz tartozik. Legyen az 1999-es gyártású, vagy 2003-2004-es évjárat, E-osztály, C Class, vagy bármilyen W200, azaz akármi.

A történet úgy kezdődött, hogy kaptunk vidékről egy telefonhívást, hogy mennyiért másolunk egy ilyen Mercedes kulcsot, de mindezt úgy nehezítve, hogy a jelenlegi 1 db kulcs sem akar már működni.

Mint kiderült, a kulcs a munkásruhával együtt került a mosógépbe, amit nem igazán hálált meg. Az se volt túl jó ötlet, hogy a kulcsot gyorsan szétszedték, majd elkezdték kiszárítani. Már az is csoda volt, hogy egy darabig még nyitotta és zárta is az autót. Sőt, még egyszer el is indította. De utána már soha többet.

Ezek után egy helyi „órásmesterhez” került a kulcs, mint mindenhez értő szakemberhez, de nem tudott vele mit kezdeni. Amikor ezt a sztorit megtudtuk, mi arra készítettük fel az ügyfelet, hogy már jó eséllyel, a régi kulcsból csak a mechanikus pengét fogja tudni használni. Annak a célja, hogy áram nélkül is lehessen az ajtót nyitni-zárni, a kulcs elfordításával a zárban. Továbbá elmondtuk, hogy ehhez a típushoz, csak úgy lehet kulcsot készíteni, ha kiszerelik a gyújtáskapcsoló modult, és elpostázzák az üzletünkbe.

A kulcs elkészítési ideje, általában egy munkanap. Minden esetben csak új, és csak gyári elektronikai panelt tanítunk fel a kocsihoz. Egy ilyen típusú Mercedeshez kilenc kulcsot lehet hozzárendelni.

A kulcsot a megbeszélt időpontra el is készítettük, majd mindent becsomagolva, az ügyfélnek futár segítségével visszapostáztuk. Így távolabbi, vidéki ügyfelek részére is elérhetővé tudjuk tenni szolgáltatásunkat.

Nagyon fontos megjegyezni és nem győzzük hangsúlyozni, hogy ezen típusú Mercedes kulcskészítéshez nincs szükségünk az autóra. Minden esetben kérjük, hogy ha megoldható, egy ismerőssel szereltessék ki az gyújtáskapcsolót. Erről a műveletről számos YouTube videó is megtalálható, tényleg nem egy ördöngös feladat. Egy ilyen autónál ettől lesz még számos cifrább probléma is.

https://www.youtube.com/watch?v=Z-vdIs3NCHo

Az autóba az egység visszaszerelését követően, újra lehet beletenni a további százezer kilométereket.