BMW autókulcs-másolás, ma történt

A mai nap felkeresett bennünket egy 7-es BMW tulajdonos, aki igényesen tartja autóját és kulcsát. Mindkét gyári kulcs megvan az autóhoz, és működnek is, napi használatban van az autó.

Van egy kulcs az autóhoz, ami minden napos használatban van, és van egy tartalék kulcs az autóhoz, amit csak abban az esetben vesznek elő, ha az elsődleges autókulccsal történik valami.

Az autóhoz smart kulcs van, a 2006-os BMW-hez, gyárilag ilyet adnak. A kulcson a gombokat meg kell nyomni, nyitás – zárás végett (egy harmadik gomb nyitja a csomagtartót), de a kulcsot egy a műszerfalon elhelyezett lyukba kell nyomni, ahol is beolvassa az autó. Start-Stop gombbal lehet indítani, illetve leállítani a kocsit.

A probléma az egyik kulccsal (a napi használatban lévővel) az volt, hogy a gombok megkoptak rajta az évek során, a kulcs nem volt szép, és félő volt, hogy egy idő után a kulcsházon lévő gombok betörnek, és a kapcsolók sérülhetnek, rosszabb esetben lezárlatosodik a kulcs.

A feladat az volt, hogy az elektronika sérülése nélkül, szakszerűen, új kulcsházba rakjuk. Üzletünk készletez ezekből a kulcsokból is, így egy órán belül elkészült az új kulcs, amely további jó pár évig esztétikus és használható marad.

Ezek a kulcsok ragasztott műanyag házban vannak, ezt a házat szét kell vágni, és az elektronikát a megfelelő új kulcsházba kell áthelyezni. Fontos, hogy az új kulcsházat is nedvességmentesen kell lezárni, ehhez speciális ragasztó anyagot használunk.

Házilag nem javasoljuk ezt a művelet, üzletünkben azonban egy óra alatt szakszerűen elkészül.

Ha az autónkat elvisszük kozmetikába, annak érdekében, hogy sokáig szép legyen, a kulcsról se feledkezzünk meg! Egy kopott, törött kulcs, azon kívül, hogy végleg tönkre is mehet, nem mutat semmiképpen jól a szépen lemosott autónkban.