Hibrid autókulcsok másolása

Egyre népszerűbbek az elektromos és belső égésű motorokkal szerelt autótípusok. Számtalan gyártó készít ma már hibrid technológiájú autót. Ezek az autók nem sokban térnek el a “hagyományos” dízel vagy benzines társaiktól, de mégis különös figyelmet kapnak. Mivel a hajtás rendszerük egy kicsit más és most nagyon népszerűek, ezért a “hibridséget” mindenhol hirdetni kell. Az autókulcson is van olyan típus, aki ezt reklámozza. Ilyen például az Audi.

Kezdjük talán a leg hibridebb vagy a legismertebb hibrid autótípussal a Toyota Prius-szal. Már a legelső generációhoz is keyless-go, vagyis szabadkezes kulcs tartozik. Ezt a kulcsot nem kell bedugni sehova, csak egy start/stop gomb van a műszerfalon és kész. Sokan nem tudják, de ezek a kulcsok a márkaszervízben horror áron készülnek, így aki megkeres minket, szinte kivétel nélkül kéri a kulcsot. A Toyota Prius kulcsok programozása nagyon egyszerű, teljesen problémamentes. Egy nagyon fontos dolog van, de ez minden Toyotára igaz, hogy legalább egy működő kulcsnak lennie kell. Ha minden kulcs elveszett, akkor is van megoldás, de az sokkal hosszabb és költségesebb feladat.

Rengeteg hibrid autókulcs-házat cserélünk. Itt is a Toyota Prius kulcsok vannak előtérben, a két kis nyomógomb szokott elkezdeni hullámosodni és hajlamos egy idő után kiszakadni. Ezt nem érdemes megvárni.

A Prius után a Toyota Corolla verso hybrid változata is gyakori vendég nálunk az autókulcsok területén. Azt tudni kell, hogy minden ilyen típusú kulcson tudunk házat, külső burkolatot is cserélni.

A következő ismert és népszerű hybrid a Toyota luxusmárkája a Lexus. A Lexus RX a Hybrid SUV-ok királya! Minden típus és évjárathoz van programunk, amivel tudunk Lexus RX 450H típust programozni. A Lexus többféle kulccsal is készíti az autókat, kártya és nyomógombos kulcs formájában. Az autókulcs lehet két- vagy háromgombos kivitel is. Sőt, amerikai kivitelekben vannak “pánik” gombos autókulcsok is. A hibrid modellek majdnem mindegyik típusa a japán modellek esetében szabadkezes kulcsok.

Kivétel többek között a Toyota Auris 2007-től, ennek hibrid kétgombos normál kulcsa van. Természetesen ehhez a típushoz is tudunk kulcsot másolni.

Az amerikai piac az, ahol minden gyártó próbál a Toyota Prius után sikereket elérni. Ennek érdekében például a Ford számos modellhez kínál hibrid hajtásrendszert. A kulcsai viszont nem különböznek a többi modelltől, így könnyedén megoldunk akár egy Ford Fusion kulcsmásolást is.

A hibrid kulcsok rendelésének menete: ha van működő kulcs, annak mind a két oldaláról szükségünk van jó minőségű fényképekre. Ahol a számok olvashatók, azokat ki kell írni. Van olyan kulcs, aminél a gyártási év és a típus, plusz a kulcsról a fénykép elegendő és azonosítható. De van olyan, ami nem. Akkor azt szoktuk kérni, hogy a kulcsot hozzák be valamikor üzletünkbe, mert a benne lévő „page id” adatot ki kell olvasni. Ha ez megvan, akkor pár percen belül tudunk árat mondani a kulcsra és a programozásra. CSAK ÚJ KULCSOT LEHET A HYBRID AUTÓKHOZ TANÍTANI! Sokan felhívnak minket, hogy “szereztek egy kulcsot az autóhoz” azt kellene valahogy megoldani. Nem lehet.

Toyota IQ  – elektromos autó kulcsmásolás – Ezeknek az autóknak már szabadkezes keyless-go kulcsai vannak, amiket természetesen a Kulcskirályban tudunk másolni. Az IQ –t 2008-tól gyártják, az akkor kapható legtöbb kényelmi funkció a kulcsban benne van.

Minden olyan autókulcs, ami szabadkezes, tehát nincs szükség az ajtózárra a nyitás/záráshoz, tartalmaz egy szervizkulcsot. Ezt a Kulcskirály az új kulcs rendelése esetén ajándékba adja! Csak a másolásért kell fizetni, a penge nem kerül pénzbe!

Hibrid autókulcsmásolás Budapesten a Kulcskirály zárszaküzletben!

1065 Budapest, Bajcsy-Zs. út 63.

Telefon: 06 70 679 6363

autokulcsmasolas@gmail.com