Gyári autókulcs vs. utángyártott autókulcs

Erről érdemes egy kicsit beszélni. Az oldalunkon írjuk, hogy gyári logóval ellátott kulcsokat nem készíthetünk, érthető okokból. De mennyivel rosszabb az a kulcs, amin nincs gyári logó?

Nálunk az autókulcs-másolás úgy működik, mint egy márka független autójavító műhely. Nagyon sokfajta autókulccsal foglalkozunk és nem a márkaképviselet gyári diagnosztikai eszközeit használjuk. De eszközeink profik, és csak autókulcsok készítésére alkalmasak.

Külsőleg, és elektronika tekintetében is, a gyárinak teljesen megfelelő, a legjobb minőségű, utángyártott kulcsokat készítjük. Aki nem márkaképviselethez megy kulcsot készíteni, mindenhol ilyet, vagy ennél rosszabb minőséget fog kapni.

A gyári kulcsok nagy előnye, hogy a biztosító biztosan elfogadja, mert látja rajta a logót. Hátránya, hogy nagyon drága, és sok időt kell rá várni. Nagyon kevés márkaképviselet tart raktáron kulcsot, általában kétszer-háromszor vissza kell menni, míg a kulcsot megkapjuk.

Az utángyártott kulcsokat gyakran a márkaképviselet áraihoz képest, a feléért tudjuk adni.

Van persze 2-3 olyan márkának a kulcsa, aminél teljesen mindegy, hogy gyári, vagy utángyártott kulcsot kérnek. A Mercedes és a BMW autókulcsok, formára és funkcióra is teljesen megegyeznek a márkaszervizben megrendelhetőhöz képest. Az ár itt is 30-40%-al kedvezőbb!

Mindenképpen megemlítjük, hogy az évjárat nagyon fontos! Egy pár hónapos autóhoz ritka, hogy megjelenjen utángyártott, teljes értékű kulcs.

Az megoldható, ha csak egyszerűbb, pótkulcsra van szükség, ami záron keresztül nyit-zár, és indítja az autót. (Természetesen a legtöbb start-stop rendszerű autónál már más a helyzet.)

Körülbelül 2-3 év, mire stabil, jó minőségű, a gyári árához képest kedvezőbb árú, utángyártott, teljes értékű autókulcs megjelenik.

Mivel a piaci igény is úgy alakul, hogy egy 1-2 éves autónak nagyobb valószínűséggel van meg mind a két gyári kulcsa, míg egy tíz eves Opel, vagy Ford esetében. Ezeknél már sokkal gyakrabban csak egy kulcs van meg.

A legtöbb autókulcs készítésünk 1998-2010 közötti gyártási évre tehető.

Mivel már egy 1-2 milliót érő autónál nem feltétel a Casco, így tökéletesen megfelel az utángyártott autókulcs is. A 2016-os évben, több mint ezer pótkulcsot készítettünk el, mindenféle típusból.

Akinek a pénztárcája engedi, rendeljen gyári kulcsot, de aki racionálisabb, és az autót, mint eszközt szeretné használni, bátran próbáljon ki minket!