Autókulcs másolások 1.

Az elmúlt napok nagyon sűrűk voltak autókulcsok másolása szempontjából, így most olyan munkákról is beszámolunk, amikor nem ment minden gördülékenyen.

Fiat Punto kulcsmásolás

A X. kerületbe hívtak minket, hogy elhagyták a Fiat Punto-hoz tartozó egyetlen kulcsot. A Punto évjárata pont váltási év volt, ezért nem lehetett előre tudni, hogy milyen chip volt a kulcsban.

Az autóból sikerült az ajtózárat kiszerelni, ami alapján a kulcspengét elkészítettük. Ez után a megbeszélt időben elmentünk, hogy programozzunk hozzá a helyszínen egy kulcsot. Mivel az ügyfél saját maga hozta be a zárat, így mi nem láttuk az autót. Amint kiértünk a helyszínre, láttuk, hogy nem lehet OBD-n keresztül tanítani, mert régebbi típus. Ilyenkor a motortérben lévő immo dobozból lehet chipet készíteni. Ezt kiszerelve, másnapra elkészítettük a chjpet, amit visszavittünk az autóhoz, és mindent a helyére tettünk. A kulcsban lévő chippel már rögtön be is indult az autó. A történetben nincs tanulság, néha ilyen is történik az életben. Természetesen csak egyszeri kiszállást számoltunk fel az ügyfélnek és a kulcs árát.