Amikor a gyújtáskapcsoló okozz a legnagyobb problémát

Az autókulcs problémája mindig speciálisabb eset, mint a sima ajtókulcsoké, hiszen az autókulcs nemcsak a kocsiajtót nyitja, de az autó elindításához is nélkülözhetetlen.

Emiatt tehát nemcsak az autózárral lehet gond, illetve nemcsak itt ütközhet ki probléma, ha a kulcs nem működik megfelelően. A gyújtáskapcsolóval is éppúgy lehet valami nagy baj, és a kulcs akár ide is beletörhet. Érdemes tehát odafigyelni a kulcs épségére, mert ha megsérül, akkor nemcsak azzal kell majd szembenéznünk, hogy nem tudjuk kinyitni a kocsiajtót, hanem a kocsi sem fog elindulni.

A gyújtáskapcsolóval is számos baj lehet, amire lehet a csere lesz a megoldás, de van, hogy elég a kulcsból újat szerezni, máris megoldódik a probléma. Lássuk is, hogy melyek a leggyakoribb problémák, melyek megeshetek a gyújtáskapcsolóval, és mi lesz ezekre a megoldás? Nem árt ezekkel tisztában lenni, mert baj esetén sokszor hajlamosak vagyunk pánikba esni, emiatt pedig rossz döntéseket hozni. A rossz döntések miatt pedig nagyobb bajt is okozhatunk, mint ami már eleve megvan.

Milyen problémája lehet a gyújtáskapcsolónak?

Az egyik leggyakoribb hiba, ami előfordulhat a gyújtáskapcsoló esetében, ha nem lehet bedugni a kulcsot a gyújtáskapcsolóba. Sajnos ilyen esetekben nem lehet mást tenni, mint kicserélni a gyújtáskapcsolót. Az is gyakorta megesik, hogy beszorul a kocsikulcs a gyújtáskapcsolóba. Ebben az estben nem biztos, hogy a gyújtáskacsoló a ludas, könnyen megeshet, hogy a kulcs okozza a problémát. Mindenképp szakembert kell hívni, aki a gyújtáskapcsoló megsértése nélkül ki tudja venni a kulcsot. Ez a hiba mindenképp cserét igényel, vagy a kulcsot vagy a gyújtáskapcsolót kell kicserélni.

Az sem ritka eset, hogy a kulcsot be tudjuk ugyan tenni a gyújtáskapcsolóba, viszont nem forog el, ilyenkor azonban van arra esély, hogy javítható a gyújtáskacsoló. A legrosszabb lehetőség az, ha a kormányzárat kioldja a kulcs, de tovább nem tud forogni. Ilyenkor a kormányzár is tönkremegy, nemcsak a gyújtáskapcsoló, és csak hatalmas munkával lehet megoldani azt a problémát.