Fiat Punto kulcskészítés, 2001-2006

Egy szép tavaszi napon kellett a HQ Racing autós telephelyre kiszállnunk, és pótkulcsot készíteni egy Fiat Puntohoz. Az autó ideiglenesen ki volt vonva a forgalomból, és amíg nem talál gazdára, addig nem lehetett mozdulni az autóval. A telep tulajdonosa Hangó, jó barátunk, így szívesen elmentünk hozzá, hogy készítsünk még egy slusszkulcsot.  A Punto ráadásul Abarth tuningos, nagyon kis állatul néz ki!

A Fiat kulcsokban lévő chipek előrekódolt chipek, a másolásuk nem egyszerű feladat. Sokaknak még mindig szét kell szerelni az autót, a biztosíték-táblát kiszerelni, hogy abból a PIN kódot megfejtsék, majd tudjanak valamilyen eszközzel előre programozni adatot. Ezután lehet az előrekódolt chipet megírni az autóhoz. Ez nem egyszerű feladat, sokaknak rámegy erre az egész napjuk.

A márkaszerviz pedig alvázszám alapján rendel gyári autókulcsot, amire több hetet kell várni, és az előrekódolt chipet tanítják fel.

Mi ezt megoldottuk kevesebb, mint fél óra alatt. A legújabb fejlesztésünknek köszönhetően, szerelés nélkül is tudunk előreprogramozni az OBD csatlakozón keresztül. Abban az esetben is megoldható ez, ha egyáltalán nincs kulcs az autóhoz. A kulcsnak a pengéjét pár perc alatt lemásoltuk, a hordozható kompakt gépünknek köszönhetően, ezután kezdődött a programozás. Mivel a legfejlettebb eszközöket használjuk, így a lépések betartásával, elkészült a második indító kulcs is az autóhoz.

Abban az esetben, ha az autó mozgásképes, nincs szükség előrekódolásra, mert többféle immobilizer másolóval rendelkezünk, így a Nyugati téri üzletünkben lehetőség van 5-10 perc alatt a chip másolására. A kulcs pengét pedig nagyon gyorsan elkészítjük.

Ezek a nem távirányítós indítókulcsok, árban 18 és 22 ezer forint között vannak üzletünkben, ha nem kell kiszállnunk.

Minden esetben kipróbáljuk a kulcsot, és garanciát vállalunk a munkánkra!