Bicskakulcs javítás, autókulcs javítás

Szerencsésebb esetben a kulcs az autóval együtt öregszik. A 90-es évek autókulcsaival 10-15 évig semmi gond nem volt, maximum a használat során a penge elvékonyodott, és egy rossz pillanatban eltört. Mivel ezeknek a kulcsoknak a másolása, bárhol, 1-2 perc alatt elkészült, így érdemes volt tartani belőle több darabot is.

A mai autókulcsoknak sokkal több szerepe van, mint csupán zárni vagy nyitni az ajtót, illetve elindítsa az autót.

Úgynevezett „comfort” elektronikát alkalmaznak már az autókban, annak érdekében, hogy a tulajdonosnak kényelmes legyen az autóba bejutni, vagy a csomagtartót kinyitni. Az ehhez szükséges elektronikai panelt pedig, a legtöbbször sérülékeny, gumis, vagy műanyag házba helyezik.

Ezeken az autókulcsokon lehet egy gomb, ami nyitja és zárja az autót, mint pl. a Renault Clio vagy Smart esetében, de lehet négy vagy öt gomb is rajta, mint a Saab, vagy Mercedes kulcsokon.

Ezek a gombok, kapcsolók a használat során, vagy külső behatás végett, tönkremehetnek.

Üzletünk autókulcsos részlege vállalja ezeknek a távkapcsolós kulcsoknak a javítását, felújítását, kapcsoló cseréjét!

Sajnos olyan is előfordulhat, hogy a távirányítós résznek semmi baja, de a pengeszár tőből kitörik. Ilyenkor sem kell azonnal rohanni új kulcsot rendelni, mert ezeket is tudjuk orvosolni.

BMW autókulcsoknál szoktak olyan hibák előfordulni, hogy a bennük lévő akkumulátor meghibásodik, olykor tönkremegy, vagy csak a forrasztás enged el. Ezeket a kulcsokat is tudjuk javítani.

Saab kulcsok olykor egyszerűen elkezdenek szétmállani, amely nem igazán esztétikus, és a működést is akadályozza. Mi fel vagyunk készülve ezeknek a kulcsoknak a javítására.

Opel és VW kulcsok kapcsolóit is gond nélkül tudjuk javítani, cserélni.

A Toyota kulcsok egy idő után a kulcsházban tőben eltörnek, vagy a penge rész elfárad, ilyenkor hozza be hozzánk, 1-2 óra alatt megjavítjuk!

A Ford kulcsoknál van olyan probléma, hogy egy idő után nem tudjuk távvezérelni az autót, ilyenkor sem kell rohanni a szakszervizbe, ezt pár perc alatt vissza tudjuk szinkronizálni.

Mennyi időt vesz igénybe a kulcsjavítás?

Ez általában, ha minden alkatrészünk raktáron van, egy munkanapon belül biztosan elkészül, de a legtöbb esetben 1-2 óra alatt már sikerül megoldanunk.

Szükséges –e az autó a kulcsjavításhoz?

Elsősorban nem, mert kollégánk meg tudja vizsgálni, hogy a kulcs ad-e ki jelet, tehát, hogy működik-e? Minden esetben az elem, vagy akkumulátor vizsgálatával kezdünk, és onnan haladunk tovább.

Minden esetben javítható a kulcs?

Sajnos nem, de az esetek túlnyomó többségében igen. A tapasztalat az, hogy ha nem kezdik el otthon a haverral vagy magányosan “megpróbálni megjavítani” a kulcsot, akkor több esélyünk van megoldani. A kulcsnak a panelján több olyan dióda, ellenállás is található, ami ha tönkremegy, vagy letörik, többet nem használható a kulcs. A házi forrasztgatással is óvatosan kell bánni, mert ha véletlenül olyan helyet is megmelegítünk, amit nem kellene, a kulcsban lévő adat már nem hozható vissza. Azt javasoljuk, ezt minden esetben bízzák szakemberre! Jöjjenek el hozzánk, a Kulcskirályba!

Mercedes autókulcsjavítás

Itt a következő kulcsokra gondoljunk elsősorban. Kb. a 2000-es évek elejétől elérhető a “beszívó kulcs”, ami a fekete műanyag kulcs, a végében a tartalék pengével. Gyakori hibajelenség, hogy a kulcs távkapcsoló része egyik napról a másikra nem működik. Nem sokkal ezután pedig már az indítás része is akadozik, azaz, hol indít, hol nem. Sajnos ilyenkor ezeknek a kulcsoknak a mikro áramköre elöregszik. Többnyire csak egy új kulcs felprogramozása lehet a megoldás.

Bármilyen autókulcsa is legyen, hozza el hozzánk, ha javíttatni szeretné az! Szakképzett kollégánk a segítségére lesz ebben!